Elektromos járművek
Debreceni autóépítők sikereiDebreceni autóépítők sikerei

Mint arról beszámoltunk, néhány napja szép sikert ért el egy győri autóversenyen a Debreceni Egyetem Műszaki Karának csapata. Az alternatív hajtású járműveknek kiírt legrangosabb hazai megmérettetésen a debreceni fiatalok verseny-, prototípus-, tanulmány- és napelemes tanulmányautó kategóriában álltak rajthoz. (haon.hu)


  • Az idei Shell Eco-marathonra új autót építettek a győri egyetemisták

    Évről évre több száz egyetemista érkezik szerte Európából a Shell Eco-marathon Europe-ra, ahol saját tervezésű és készítésű járműveikkel újabb és újabb üzemanyag-takarékossági technológiákkal kísérleteznek. Idén teljesen új autóval indulnak a győri egyetemisták Európa legnagyobb, diákoknak, egyetemi és főiskolai hallgatóknak megrendezett üzemanyag-hatékonysági versenyén. (kisalfold.hu)


  • Energiatároló elektromos autó

    Az elektromos autók nem csupán a tiszta közlekedés megoldását kínálják, hanem mozgó energiatárolókká is válhatnak. Ezt az elképzelést valósította meg az amerikai Delaware állami egyetem az NRG Energy céggel közösen a Vehicle-to-grid (V2G) rendszerekkel. A célkitűzés egyszerű: minden elektromos autó képes legyen tárolni a házi napelemes rendszer vagy kis szélerőmű által termelt energiát, hogy az áramfogyasztás csúcsidején átadja azt az elektromos hálózatnak. (Aiolus News)


  • Háromezer lóerős franciaHáromezer lóerős franciaA francia Venturi és az amerikai Ohiói Állami Egyetem együttes munkájának eredménye a VBB-3 jelzésű rakértaszerű készség, amely a látszat ellenére autónak számít, tisztán elektromos, és elvben gyorsabb, mint bármi más a maga kategóriájában. Arra persze csak később derülhet fény, hogy a Venturi mire képes a gyakorlatban, hisz a 495 km/h-s világrekordot csak augusztusban, a Bonneville Speed Week-en próbálják vele megdönteni, de a 3000 lóerős szörnyeteg a számítások szerint simán megfutja a 600 km/h-t. (totalcar.hu)
  • A magyar diákok készen állnak az Eco-marathonraA magyar diákok készen állnak az Eco-marathonraHazánk legfiatalabb energetikai innovátoraiból állt össze az az öt diákcsapat, akik Magyarországot képviselik az idei Shell Eco-marathon Europe versenyen. A Shell Eco-marathon minden évben különös kihívás elé állítja a diákokat. A versenyzőknek ugyanis olyan járművet kell tervezniük és építeniük, amely 1 liter üzemanyag vagy 1 kWh energia felhasználásával a lehető legnagyobb távolságot képes megtenni. Idén öt magyar csapat fogadta el a kihívást, hogy egy különleges pályán - amelyet kifejezetten a Shell Eco-marathon Europe versenyre terveztek – az autóvezetésen felül a természet- és műszaki tudományok hazai tehetségeit is megmutassák a világ előtt. (formula.hu) + (VIDEÓ!)
  • 700 newtonméter és agymotorok az elektromos Ford Fiestában700 newtonméter és agymotorok az elektromos Ford FiestábanNoha az elektromos autók kora még nincs a küszöbön, az egyre gyakrabban felbukkanó tanulmányok és szériává érő modellek bizony jelzik, hogy hamarosan már divatjamúlt lesz benzint csorgatni a tankba. Ezúttal a Ford és partnere, a Schaeffler mutatja be közös munkáját, az innovatív elektromos hajtással felvértezett Fiestát. (infogyor.hu) + (VIDEÓ!)
  • Egy magyaré a legjobb elektromos járgányEgy magyaré a legjobb elektromos járgányAz elektromos autókat gyártó Tesla korábbi szóvivője David Vespremi lesz a gazdája annak a háromkerekű elektromos motornak, ami talán a legmenőbb ma a világon. A magyar származású Vespremi öt éve távozott a Tesla Motorstól, akiket beperelt. A eljárást idén meg is nyerte, és a cég több mint 200 ezer dollárt fizethet Vespreminek. A szóvivő a kirúgását követően sem volt rest, és a pénzét befektette egy másik elektromos járműveket gyártó vállalatba az Epic EV-be. (hvg.hu) + (VIDEÓ!)
NRGENS