Elektromos járművek
Elektromos autót fejlesztenek GyőrbenElektromos autót fejlesztenek Győrben

Elektromos és hibridjármű-fejlesztés indult a győri Széchenyi István Egyetemen 870 millió forintnyi uniós és állami forrásból. A projekt jövő augusztusig tart. Az a cél, hogy olyan, könnyű, kis teljesítményű, mindennapi használatra alkalmas járművek hajtásrendszerét fejlesszék ki, amelyek megfelelnek a fenntartható közlekedés követelményének. (privatbankar.hu)


  • Videón a bohókás és mindig boldog microMAX

    A microMAX is ott lesz a nagy genfi eseményen, ahol minden bizonnyal az egyik legérdekesebb darabot jelenti majd. A Genfi Autószalon idén március 7. és 17. között kerül megrendezésre. A világhíres esemény több leleplezés és bemutató helyszíne lesz. A microMAX is helyet kap a kiálláson. (tisztajovo.hu)


  • Közlekedj elektromos triciklivel!

    Megérkezett a Scuddy új elektromos triciklije, mely egy rendkívül masszív és jövőbe kiáltó rendszer köré lett kialakítva. Az emberek gyakran idegesek a volán mögött ülve, vagy épp egy tömegközlekedési járművön közlekedve, miközben egyre feszültebbnek érzik magukat. Ez természetesen nincs jó hatással az egészségükre, ami nem egy utolsó szempont ebben az igencsak felgyorsult világban. (tisztajovo.hu) + (VIDEÓ!)


  • Elektromos autó fejlesztő műhelyt adtak át a MűegyetemenElektromos autó fejlesztő műhelyt adtak át a MűegyetemenA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lelkes hallgatók munkájának és cégek anyagi támogatásának eredményeképpen elkészült egy tizenkét négyzetméteres műhely, ahol az egyetemen két éve tevékenykedő csapat építheti meg legújabb elektromos versenyautóját. (energiacentrum.com)
  • Brutális elektromos luxuslimuzint terveztekBrutális elektromos luxuslimuzint terveztekSok, történetileg nem autóipari cég fantáziáját megmozgatja az elektromos autózás. Kis cégek nagy tervekkel állnak elő. Íme, egy újabb. Évek óta azt hallani, hogy vége a belsőégésű motoroknak. Válaszként általában olyan fejlesztéseket jelentenek be a hagyományos üzemanyagú erőforrások kapcsán, amelyek simán konkurálnak az elektromos meghajtással tisztaságot, fogyasztást tekintve. (hvg.hu) + (VIDEÓ!)
  • Fiat 500e: Videón az „elektromos ördög”Fiat 500e: Videón az „elektromos ördög”Az elektromos meghajtású változat értékesítése a második negyedévben kezdődik meg Kaliforniában. A Fiat 500 már korábban bizonyította, hogy rengeteg benne a potenciál. Sokak kedvence most elektromos formában is elérhető lesz, méghozzá a Fiat 500e „személyében”, mely lényegében a Chrysler által kifejlesztett technológián alapszik. (tisztajovo.hu)
  • Már idén tesztelhetik a magyar fejlesztésű elektromos buszokatMár idén tesztelhetik a magyar fejlesztésű elektromos buszokatKaposváron tesztelik majd azokat az elektromos buszokat, amelyeket az evopro csoport magyar mérnökei fejlesztettek ki. Mészáros Csaba, az evopro csoport vezérigazgatója, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara innovációs tagozatának elnöke, csütörtökön állapodott meg erről Szita Károllyal, Kaposvár polgármesterével. (hvg.hu)
NRGENS