Elektromos járművek
Norvégiában fog üzemelni a világ első elektromos kompjaNorvégiában fog üzemelni a világ első elektromos kompja

2015-től helyezik forgalomba a világ első elektromos kompját, mely a Sognefjord fjordon fog szolgálatot teljesíteni. A hajó tervezését a Siemens és a Fjellstrand végezte, és egy állami kiírás jóvoltából kaphattak megbízást. A norvég szállításügyi minisztérium írta ki a pályázatot, melyet végül a hazai Norlend hajózási vállalat nyert meg, így ezzel 2025-ig ők üzemeltethetik az elektromos kompot. (tisztajovo.hu)


  • Tavaly itthon 8 elektromos autót helyeztek forgalomba

    A 2012-es sem az elektromos autók éve volt, s a trendeket elnézve a közeljövőben is inkább csak a plug-in hibridek némi térnyerése a reális. A számok nem hazudnak. Ön vezetett már elektromos autót? A vidámparki dodzsem nem ér. A helyváltoztatásra korlátozottan alkalmas mopedautó sem. Ezért aztán szóljon inkább így a kérdés: ön vezetett már modern elektromos autót? Valószínűleg nem. (autonavigator.hu)


  • Ráfizetéses zöld autók helyett repülő kocsik

    A Tesla fejesei a repülő autókban látják a jövőt, versenytársai viszont az elektromos autók ráfizetéses gyártásával bíbelődnek. A GM legalább 10,7 millió forintot veszít az elektromos Volt minden egyes példányán. A 2000 óta piacon lévő Toyota Prius a nagy sláger. (piacesprofit.hu)


  • Megadóztatják az elektromos autókatMegadóztatják az elektromos autókatWashington államban arról döntöttek, hogy 2013. február elsejétől az akkumulátoros-elektromos autók tulajdonosainak évi 100 dolláros (22 ezer forint) adót kell fizetniük az útalapba, minden évben a regisztráció megújításakor. Az útalapba ugyanis jelenleg az üzemanyagba építve fizetnek a polgárok, de az elektromos autók használói nem vesznek se benzint, se gázolajat, azonban használják az utakat. (privatbankar.hu)
  • 2020-ban már négymillió elektromos autót adhatnak el évente?2020-ban már négymillió elektromos autót adhatnak el évente?Erre a következtetésre jutott a Pike Research a legutóbbi felméréséből. Az olaj drágulása mellett az olyan autók megjelenése is kedvez az alternatív hajtású gépek elterjedésének, mint a Nissan Leaf és a Chevrolet Volt. 2010 végén érkezett meg a Nissan Leaf és a Chevrolet Volt, melyek mindennapos használatra alkalmas alternatívát jelentettek a belsőégésű motorral hajtott gépekkel szemben. (tisztajovo.hu)
  • Így visít egy elektromos autóÍgy visít egy elektromos autóMéghogy elektromos autóval nem lehet gumit égetni? Itt egy megnyugtató videó, hogy de igen. Sokan fanyalognak, hogy ok egy elektromos autó, de hol marad a gumiégetés, vagy a motor pörgetése mint egy kézi váltós autóval, szóval az egész idea sérült egy kicsit. A gumiégetést megmutatták a kaliforniaiak, hogy bizony lehetséges. (hvg.hu) + (VIDEÓ!)
  • Harley-kre hajazó elektromos chopper HollandiábólHarley-kre hajazó elektromos chopper HollandiábólEgy holland trió is meglovagolta a retró hullámot, melynek eredménye a B4 E-Cruizer. A látványos kétkerekű az első Harley-Davidsonok formavilágát eleveníti fel – környezetbarát műszaki tartalommal. (tisztajovo.hu) + (VIDEÓ!)
NRGENS