Elektromos járművek
Tehervillamosok is megjelenhetnek egyre több városbanTehervillamosok is megjelenhetnek egyre több városban

A tehervillamosok jelenthetik az áruszállítás jövőjét a zsúfolt európai belvárosokban. A villamosközlekedéssel egyidős módszert egyre több helyen fedezik fel újra. E megoldással a nemcsak a forgalom és a zsúfoltság és csökkenhet a városokban, hanem a károsanyag-kibocsátás is, ami így egyaránt jó a városlakóknak és a környezetnek. (hvg.hu) + (VIDEÓ!)


  • Jön az SMS: most érdemes feltölteni az akkumulátort

    Informatikai cégek sora verseng annak megoldásán, hogyan lehetne elérhető közelségbe hozni a szélenergia a közúti közlekedésben való hasznosítását. A cél, hogy a villanyautók akkumulátorait éppen akkor legyen érdemes feltölteni – tehát akkor legyen olcsó az áram, és erről az autók üzemeltetői értesüljenek is – , amikor a villamos energia rendszerben éppen túl sok a villamos energia. A probléma hatványozottan jelentkezik Németországban, ahol a be-, belendülő szélparkok extra szabályozási feladatot rónak a villamos energia rendszer irányítójára, de gond Magyarországon is. (vg.hu)


  • Videón Lütyő őrmesterék újjáéledt Citroenje

    Sorra jelennek meg az elektronizált klasszikusok: többek között a Fiat 500 és a Toyota GT 2000 is kapott már alternatív hajtást. Most a Citroen Meharin a sor, melyet számos francia filmből és sorozatból ismerhetünk. A műanyag karosszériás Mehari 1968-ban debütált, és a korabeli filmek egyik főszereplője lett a rendszerint citromsárga és élénkzöld színben pompázó tengerparti buliautó. (tisztajovo.hu) + (VIDEÓ!)


  • Menet közben tölthető elektromos busz készültMenet közben tölthető elektromos busz készültÚj típusú elektromos buszt fejlesztettek a Utah Állami Egyetemen. A tömegközlekedésben használt trolibuszokkal ellentétben az Aggie névre keresztelt jármű nem használ vezetékeket, és hálózatra sem kell kötni a töltéshez. Az Aggie egy, a megállókban elhelyezett töltőállomásról kapja a működtetéséhez szükséges öt kilowatt energiát, aminek az átviteléhez vezeték nélküli rendszert használnak. (index.hu)
  • Alternatív tricikliket próbálgatnak DurhambanAlternatív tricikliket próbálgatnak DurhambanHisznek járművük piaci sikerében az amerikai Organic Transit nevű durhami (Észak-Karolina) vállalkozásnál, jóllehet ELF-re keresztel kreációjukért – ami lényegében egy napenergiával is hajtható tricikli – csaknem 4 ezer dollárt kell fizetni. Öt tricikli már gazdára is talált, egy tucatnyival most folynak a közúti kísérletek. A vállalkozásnál felkészültek arra, hogy egyelőre 100 ilyen járművel próbálják megnyerni a városi vásárlóközönséget a jövő év elejétől. (tisztajovo.hu)
  • Még több áramot tárolhatnak majd az akkumulátorokMég több áramot tárolhatnak majd az akkumulátorokAz Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma 120 millió dollárt fektet be az új technológiák kifejlesztésébe, még nagyobb teljesítményű akkumulátorok létrehozásába. A szaktárca első lépésként kialakítaná a Joint Center for Energy Storage Research (JCESR) nevű kutatóközpontot, amely a következő öt évben kifejezetten olyan akkumulátorok megalkotásával foglalkozna, amelyek a mai modelleknél ötször nagyobb kapacitásúak, ráadásul azoknál ötször olcsóbban előállíthatók. (sg.hu)
  • Róma az első európai város, mely helyet kér a Formula E-benRóma az első európai város, mely helyet kér a Formula E-benRio de Janeiro után Róma is szeretne futamot rendezni a 2014-ben rajtoló elektromos bajnokságban. A mai bejelentés alkalmából Lucas di Grassi egy prototípussal is bemutatózott a Colosseum körüli utcákon. A brazil metropolisz lesz a helyszíne az utolsó futamnak 2014-ben, míg Róma időpontja egyelőre nincs tisztázva – ahogy a többi várost is csak ezek után fogják közölni. (tisztajovo.hu)
NRGENS