Elektromos járművek
Rimini villanyúton haladRimini villanyúton halad

Az év végére 20 elektromos töltőállomást állítanak fel az olaszországi Riminiben, a város stratégiai közlekedési pontjain. A Via Beccadellin felállított első után, megérkezett a második is, amely a virágzó negyedben fogja szolgálni az alacsony környezeti hatású belső logisztika előmozdításának célját mind a látogatók, mind az áruk számára. (Aiolus News)


  • "Szupermenek nyeregben" avagy elektromos drótszamarak

    A közlekedési ipar egyik legnagyobb slágere nálunk is utolérhető, bár az üzlet tőlünk nyugatabbra azért jobban pörög. Nyugat-európai kerékpárutakon tekerve gyakran találkozunk olyan biciklistákkal, akik mintha emberfeletti erővel rendelkeznének; az alpesi utakon mosolyogva kerekeznek fel a hegyek tetejére. (gazdasagiradio.hu)


  • Ismét alternatív hajtású járművek versenyeznek Budapesten

    Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. idén szeptember 22-én, most szombaton rendezi meg Budapesten az MVM Energia Futamot, az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét a Lánchíd pesti hídfőjénél a tavalyi, európai fővárosban elsőként megtartott hagyományteremtő indulást követően. Napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok csendes versenye mellett, az MVM Jövő Hídja rendezvény fiatal mérnökei mutatják be a fenntartható jövő tudományos eszközeit. (MVM)


  • A General Motors és az elektromos autó forradalmaA General Motors és az elektromos autó forradalmaRendkívüli teljesítmény, alacsony árak: ezek a General Motors (GM) céljai, amelyeket el akar érni az elektromos meghajtású gépkocsiival. Az amerikai automobil csoport egy olyan forradalmi technológia kidolgozásába fogott, amely képes a villanyautót egyetlen töltéssel 320 kilométerre eljuttatni. Egy kaliforniai vállalat, az Envia Systems, amelybe a GM hét millió dollárt invesztált, most tökéletesíti az újratölthető lítiumos akkumulátor következő generációját, amelyet két éven belül piacra dobhat. (Aiolus News)
  • Léghajtásos gálafutam Kecskemét főterénLéghajtásos gálafutam Kecskemét főterénSzeptember 8-án ismét versenypályává válik Kecskemét főtere, ahol a tavalyi pneumobil gálafutamot követően ezúttal az elektromos járművek seregszemléjét rendezi meg a Kecskeméti Főiskola. A rendezvény szórakoztató és látványos megjelenítése annak, hogy Kecskemét kiemelkedő járműipari központtá vált - hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón. (baon.hu)
  • Elektromos Infiniti LE koncepcióautó a Párizsi AutószalononElektromos Infiniti LE koncepcióautó a Párizsi AutószalononA környezetbarát, ugyanakkor nagyteljesítményű luxusautók gyártását célul kitűző Infiniti újabb jelentős lépést tett célja elérése felé az Infiniti LE teljesen elektromos Concept modell megalkotásával, amely minden ízében valódi Infiniti, mindössze egy dolog hiányzik belőle: a kipufogó. A modell európai bemutatójára szeptember 27-én, a Párizsi Autószalon 1. csarnokának 224. standján kerül sor, ahol az LE Concept mellett megtalálható lesz a díjnyertes Infiniti EMERG-E sport koncepciójármű és a már forgalomba került M35h hibrid is - a „kompromisszummentes” nagyteljesítményű autózás képviselőiként. (autosforum.hu)
  • Elektromos töltőpontot avattakElektromos töltőpontot avattak„Energia új utakon” mottóval indította el fenntarthatósági programját az E-ON Hungária Zrt, hogy elősegítse az elektromos hajtású közlekedés fejlődését. A projekt újabb állomásaként Székesfehérváron, a Jancsár Hotel udvarán avattak elektromos töltőpontot, melyet év végéig térítésmentesen használhatnak az autósok. Az átadáson a város polgármestere kipróbálta az elektromos járművet és bejelentette: megvizsgálják, hogy miként tudnák kedvezményekben részesíteni a környezetkímélő autóval közlekedőket. (szekesfehervar.hu)
NRGENS