Elektromos járművek
Elektromos pápamobilElektromos pápamobil

Ünnepélyes keretek között mutatták be a Vatikán sajtóirodájában az NWG Zero elektromos autót, amelyet az NWG pratói cég ajándékozott XVI. Benedek pápának. A kocsi, amelyet a pápa a sajtóiroda rendelkezésére bocsátott, 100 %-ban olasz gyártmány. Kétüléses, fehér színű, 100 %-ig elektromos meghajtású és egy töltéssel 140 km-t tud megtenni. (Aiolus News)


 • Töltő állomások Franciaországban e-kocsik számára

  Az elektromos autók sikere nemcsak a konstruktőrök azon képességén múlik, hogy milyen hatékony és a többi üzemanyaggal működő kocsikkal versenyképes járműveket tervezzenek, hanem azon is, hogy mennyire elterjedt és hozzáférhető a töltési hálózatuk. Van, aki nem vár arra, hogy a lassan mozduló kormányok vállalják ebben a maguk részét, hanem maga is cselekszik. (Aiolus News)


 • Új, hatékony akkumulátor elektromos járműveknek

  A Nanophosphate EXT szükségtelenné teszi az elektromos autók akkumulátorainak melegítését vagy hűtését. Az Al23 Systems amerikai vállalat fejlesztette ki ezt az új modellt és az eddig elvégzett tesztek azt mutatják, hogy az akkumulátor meg tudja őrizni kezdő kapacitásának több, mint 90 %-át 45 Celsius fokon és meg tudja adni az autó elindulásához szükséges energiát kevesebb, mint 30 fokon.(Aiolus News)


 • Összehajtható elektromos bicikli a BMW-tőlÖsszehajtható elektromos bicikli a BMW-tőlMegnyílt a BMW i almárkájának első kereskedése Londonban. A megnyitón az i3 csomagtartójába hajtogatható, elektromos biciklit mutatott be a bajor márka. A BMW vezetőiben is van némi bizonytalanság az elektromos i almárka sikerével kapcsolatban, ennek ellenére a londoni Park Lane-en megnyílt a márka első hivatalos kereskedése. A szalonnyitás alkalmából kicsit átpofozta az i3 utasterét a BMW, valamint bemutatott egy elektromos biciklit i Pedelec néven. (origo.hu)
 • Villanyautóval BudapestenVillanyautóval BudapestenBudapesten jelenleg több töltőpont található, mint elektromos autó, de ebből nem következik, hogy a járművek tankolása egyszerű feladat. Furcsa szabvány, a KRESZ-táblákat nem ismerő autósok, lassú ügyfélkezelés hátráltatja a forradalmat. Igaz, a töltés legalább ingyen van. (origo.hu)
 • Jobb akkumulátort kap a frissített Chevrolet VoltJobb akkumulátort kap a frissített Chevrolet VoltMegújul a 2013-as modellévre a General Motors kiterjesztett hatótávolságú elektromos autója, az Opel Amperával együtt európai Év autójának választott Chevrolet Volt. Kívülről nem változik az autó, csak akkumulátorját fejlesztették tovább, növelve az elektromos módban megtehető kilométerek számát. (origo.hu)
 • Elektromos autók házilag és gyárilagElektromos autók házilag és gyárilagA megfizethetetlen árú üzemanyagok miatt egyre többen kísérleteznek elektromos autóval, akár úgy, hogy körülnéznek a piacon, esetleg otthon próbálkoznak előállítani valamilyen olcsóbb járművet. Barkácsolással persze nem megy, a megvalósítás mérnöki szakértelmet igényel. A gond csupán az, hogy az autógyárak elektromos járgányai méregdrágák, akár 10 millió forintot is kóstál egy aprócska, kétszemélyes kocsi. Igaz, hogy nem füstöl, nem hangos, nem zabálja a drága benzint és nagyon olcsón teszi meg a kilométereket. (naplo-online.hu)
 • Tölts és netezz elektromos járművel!Tölts és netezz elektromos járművel!Egyetlen vezeték csupán, de azon kívül, hogy újra lehet tölteni rajta keresztül az autó akkumulátorát, csatlakoztatja a járművet az Internethez is.A villanyautók egyre népszerűbbek lesznek és párhuzamosan fejlődnek a feltöltési technológiái is. Ma már 20 perc alatt tele lehet tölteni a kocsit energiával, de ez a 20 perc is idő, amelyet hamarosan nem kell az autósoknak tétlenül elvesztegetniük, mert lehetséges lesz közben internetezni, filmeket, zenéket letölteni, sőt, mivel a megoldás minden olyan funkciót el tud látni, mint a smartphone, autópályadíjat, parkolási díjat, különböző megrendeléseket is eszközölni lehet. (Aiolus News)
 • Kína e-autó álmai fékeződnek
 • Kína komolyan gondolja
 • Villanyautókra gyúr a Continental
 • Akku, kondi, lendkerékAkku, kondi, lendkerékA takarékos üzemeltetés és a környezetvédelem a két legfőbb érv, ami jelenleg az elektromos autók mellett szól, ugyanakkor az is tény, hogy szélesebb körű elterjedésüket ma még objektív okok hátráltatják. A múlt hét végén megyénk két városában is szemügyre vehettük a jövő járműveit. Az Ausztriából indult, három országot érintő E-Via Rally-t az elektromos autókat népszerűsítette. A futamon 18 jármű vett részt, olyanok, amelyeket a tulajdonosaik a hétköznapokon használnak. Többségük külsőre semmiben sem különbözött az utakon futó szériaautóktól. (vasnepe.hu)
 • A vágy kamionja
 • Zöld járműparkban gondolkodik a világ cégeinek egynegyede
 • A Toyota első teljesen elektromos szabadidő-autója
NRGENS