Elektromos járművek
Elektromos töltőállomások Budapest-Bécs közöttElektromos töltőállomások Budapest-Bécs között

Győrben ünnepélyes keretek között átadták az E.ON Budapest-Bécs elektromos töltőállomás-hálózatának legújabb töltőit, így mától bárki használhatja a győri, tatai és mosonmagyaróvári kutakat. „Az infrastruktúra megteremtésével és komplex szolgáltatásokkal szeretnék megteremteni az elektromos autózás alapjait Magyarországon.” – mondta Dr. Eric Depluet, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója. (autosforum.hu)


  • Az Audi elektromos autói 1923-tól és töltőállomás avató

    Zwickauban az első nyilvános elektromos töltőállomást március 30-án közvetlenül az August Horch Múzeum előtt állították üzembe. Az áramot egy napcella-rendszerből nyeri, amely a történelmi múzeum parkolójának tetején található. Az ünnepélyes avatás apropóján az Audi AG elektromos autók három generációját vonultatta fel. (autosforum.hu)


  • Elektromos autók feltöltése menet közben

    A villanyáram felhasználásának új módját jelenti a villanyautók vezeték nélküli feltöltése. A Stanford-i egyetem SCARS kutatócsoportja a mágneses mezőkre alapozva kifejlesztett egy feltöltési rendszert, amely két fém tekercs között vezeték nélkül képes áramot egy bizonyos távolságra eljuttatni. (Aiolus News)


  • Elektromos autók lendületben: intelligens töltés, kiszámítható hálózati terhelésElektromos autók lendületben: intelligens töltés, kiszámítható hálózati terhelésA hazánkban közutakon közlekedő elektromos autók száma egyelőre alig haladja meg a tízet, de előrejelzések szerint hamarosan ezres nagyságrendben jelenhetnek meg az aszfalton. A magyarországi villamos szolgáltatók már megtették első lépéseiket. Egy kísérleti program keretében Budapesten több töltőhelyet létesítettek, ahol a villamos autók tulajdonosai bizonyos feltételeket vállalva akár ingyen is tölthetik akkumulátoraikat. (computerworld.hu)
  • Európa egyik legnagyobb e-flottájának kiépítését tervezik a szomszédbanEurópa egyik legnagyobb e-flottájának kiépítését tervezik a szomszédbanAz idei évtől zöldbe vált az Osztrák Posta. A társaság kizárólag megújuló forrásból vásárol áramot, önkéntes kvóták vásárlásával egyenlíti ki a szolgáltatásához kapcsolódó CO2-kibocsátást, számos épületére napelemeket szerel, és ezen felül Európa egyik legnagyobb e-flottájának kiépítését tervezi - számol be a BusinessGreen. (portfolio.hu)
  • Már köröz az 1 litert fogyasztó VWMár köröz az 1 litert fogyasztó VWHosszú ideje dolgozik a Volkswagen az 1 literes autó megalkotásán, a kocsin, amely száz kilométert megtesz egyetlen liter üzemanyaggal. Még 2002-ben Ferdinand Piech, a Volkswagen-konszern akkori elnöke egy tanulmányautóval normál forgalmi körülmények között Wolfsburgból Hamburgba autózott 0,89 literes átlagfogyasztást elérve. 2011-ben az XL1 tanulmány bemutatásakor pedig már azt közölte a Volkswagen, hogy komoly előrelépést ért el az esetleges sorozatgyártás költségeit tekintve is. (vezess.hu)
  • Új projektek a villanyautók töltési gondjairaÚj projektek a villanyautók töltési gondjairaA villanyautó leggyengébb pontja még mindig a nehézkes töltés annak ellenére, hogy az utóbbi években új megoldások születtek, amelyek meghosszabbították akkumulátorjainak autonómiáját, élettartamát és megrövidítették a töltéséhez szükséges időt. A spanyol Energiatechnológiai Intézet, amely egyetemekből és vállalatokból összetett konzorciumból áll, két programot dolgozott ki a helyzet javitására: a Surtidort és a Somabat-ot. (Aiolus News)
NRGENS