Elektromos járművek
Rotterdamban rendezik a Shell Eco-MarathontRotterdamban rendezik a Shell Eco-Marathont

A korábbiakkal ellentétben nem autóversenypályán, hanem városi útvonalon rendezik meg az idei Shell Eco-Marathont. A 28. alkalommal kiírt európai versenyt Rotterdamban tartják május 17-19 között. A kontinens több mint 3000 diákja készül a versenyre, amely tudományos felkészültségüket és vezetési képességeiket egyaránt próbára teszi. (Aiolus News)


  • London 2012: elektromos járművek az olimpikonok szállítására

    Újabb „zöldséggel” bővültek a londoni olimpia előkészületei. A Charge Point Service cég nyerte meg azt a tendert, amelynek értelmében 120 elektromos autókat újratöltő oszlopot állíthat fel az olimpiai falu és a sportlétesítmények közelében. Ezek biztosítják az olimpikonok és sporthivatalnokok részére bocsátott mintegy 200 elektromos autó energiája-szükségletét. (Aiolus News)


  • Az útból vesz energiát az elektromos Lola

    Egy brit autóipari konzorcium elektromos versenyautóban tesztel különleges energiaforrásokat. Energiatároló vázzal és töltőként működő aszfalttal kísérleteznek, fejlesztéseik később a személyautókban is megjelenhetnek. Az elektromos autók teljesítménye és hatótávolsága most nagyban függ az akkumulátortól, de az autóipari fejlesztőcégek már elkezdték kifejleszteni azokat a technológiákat, amelyekkel menet közben termelhetünk energiát. (index.hu)


  • VII. Széchenyi Futam - Légy te is `a jövő ura!´VII. Széchenyi Futam - Légy te is `a jövő ura!´NEVEZZ TE IS, ÉS ÉPÍTSD MEG A HOLNAP JÁRMŰVÉT - Az I. Széchenyi Futam életre hívásakor 2006-ban az akkor REKORD magasnak számító benzinár 256 Ft volt. Most, a VII. Széchenyi Futam meghirdetésekor az üzemanyagár 428 Ft. Ezért is egyre nagyobb létjogosultsága van az alternatív hajtású járműveknek, melyeknek színvonalas szakmai megmérettetési lehetőséget nyújt a VII. Széchenyi Futam. (kisalfold.hu)
  • Elektromos mobilitás a Hawaii-szigetekenElektromos mobilitás a Hawaii-szigetekenA Hawaii-szigetek csökkenteni akarják az olajimporttól való függőséget, ezért pénzügyi kedvezményeket biztosítanak azon polgáraik számára, akik elektromos autókat kívánnak vásárolni. A Csendes-óceáni szigetcsoport jelenleg teljesen kőolajfüggő, az energetikai ellátás 95 %-a származik az olajimportból, ezáltal itt a legmagasabbak az Egyesült Államokban az energiaárak. (Aiolus News)
  • A jövő vonataA jövő vonataGyors, gazdaságos és hatékony: ez a három fő jellemzője a Gröna Tagetnek, azaz a zöld Vonatnak, amelyet a svédek a Bombardier-val, a szállítással kapcsolatos innovációk nemzetközi éllovasának közreműködésével valósítottak meg. A projekt gondos elemzések és négy évig tartó tesztelések után pontosan megfelel a kitűzött célnak: egy olyan vonatnak, amely alkalmas mind rövid, mind hosszú távolság megtételére, a komfort és a környezeti feltételek biztosítására. (Aiolus News)
  • Tavasszal érkezik a Suzuki G70 és az elektromos SwiftTavasszal érkezik a Suzuki G70 és az elektromos SwiftMárcius elején, a Genfi Autószalonon mutatkozik be Európának a Suzuki két új modellje. A G70-et már láthattuk Tokióban még Regina néven. A másik premier a hatótáv-növelővel is felvértezett villanyos Swift lesz. A japán gyár tehát a Kizashi után újra a kisautók mezőnyében erősíti kínálatát az öreg kontinensen. (a5.hu)
NRGENS