Elektromos járművek
A Skoda megkezdi az Octavia Green E-Line tesztflotta gyártásátA Skoda megkezdi az Octavia Green E-Line tesztflotta gyártását

Az Octavia Green E-Line a Skoda márka első tisztán elektromos meghajtású autója, és a népszerű alsó-középkategóriás típusra, az Octavia Combira épül. Az e-tesztflottát ősztől Csehországban vetik be. A cél gyakorlati tapasztalatokat szerezni a villanymotoros hajtással kapcsolatban. Ez nemcsak a jármű műszaki tartalmát érinti, hanem a menettulajdonságokat, a vevői igényeket, illetve a jövőbeni értékesítési csatornákat is. (autosforum.hu)


  • Volt után Ampera

    Nagyon mást ígértek, mert ez elektromos autó, és mint állítják az Ampera testvérmodelljét, a Chevrolet Voltot tervező General Motors szakemberei, nem egy hibrid. Az ilyen kijelentések után minduntalan felvetődik a költői kérdés: az autógyártás, s vele az autózás megjelenése, a hozzá kapcsolódó életmód vajon az ember ipari történelmének és fejlődésének vége vagy eleje? Nos, a kérdésre továbbra sem ismerem a választ, az azonban bizonyos, hogy az Opel marketingesei és szakemberei most nem lódítottak. Az Ampera egy benzines aggregátorral megsegített elektromos autó, mely azon alapul, hogy a sofőrök döntő része napi hatvan kilométernél rövidebbet autózik, s azt is városban. (nol.hu)


  • Kadhafi egyedi elektromos Fiat 500-ast rejtegetett

    Az elektromos kisautót egy olasz cég gyártotta a líbiai vezérnek. Az 500-as egyedi darab, luxuskivitelű belsőtérrel és az átlagosnál nagyobb hatótávval. A világ nagyhatalmú vezetői gyakran hódolnak különleges szenvedélynek, az uralkodók és diktátorok többsége rajong az autókért. Moammer Kadhafi például az elektromos autók megszállottja. Amikor a felkelők megtámadták a főhadiszállását, több villanyautó is előkerült, köztük egy igazi ritkaság, a milánói Castagna manufaktúránál készített egyedi Fiat 500-as. (origo.hu)


  • Segway-en érkezik az elsősegély BécsbenSegway-en érkezik az elsősegély BécsbenA Bécsi Vöröskereszt mentőorvosai mostantól nemcsak autóval vagy gyalog, hanem segway-en is eljuthatnak a bajba jutottakhoz. Az újfajta elektromos járművön sziréna és megkülönböztető jelzés is van. A Bécsi Vöröskereszt tavaly ősz óta teszteli a segway-eket, amelyek főleg a nagy embertömegeket vonzó rendezvényeken bizonyultak hasznosnak. A kétkerekű mentősök ott voltak a Vienna City Marathonon és a bevásárlóutcák karácsonyi forgatagában is. (napiaszonline.hu)
  • Megérkezett a Smart ForTwo elektromos változataMegérkezett a Smart ForTwo elektromos változataA 2010-es Párizsi Autószalonon bemutatkozott a Smart ForTwo elektromos változatának koncepciója, amelyet egy év tesztelést követően piacra dob a gyártó. A szériaérett modellben erősebb villanymotor és nagyobb akkumulátorcsomag található. A menetteljesítmények is javultak. A Mercedes-Benz égisze alá tartozó Smart a tavalyi Párizsi Autószalonon már bemutatta a ForTwo-ból készülő elektromos városi autó koncepcióját, azonban a szériaérett változatra eddig várni kellett. A közel egy éves tesztciklus teljesítése után sokat változott a gyártásba kerülő modell. (a5.hu)
  • CITROEN C-ZERO: 100 kilométer 500 forintbólCITROEN C-ZERO: 100 kilométer 500 forintbólAz érdi emelkedőn előzöm a sort, néha a belső sávba is besorolok, elhagyom a felfelé küzdőket. Hátul az ikrek, két bicaj, szatyrok és egy nagy bőrönd. Kint dög meleg, megy a klíma. Hétköznapi szituáció, most mégis van valami furcsaság: a kis autót villanymotor hajtja. A műszerfalra nézve látom, még 80 kilométert mehetek az esti feltöltéssel. A CITROËN tisztán elektromos járművével próbáltam, mennyire használható az új technológia a hétköznapokban. Az autó a CITROËN második 100%-ban elektromos hajtású modellje a Mitsubishivel közösen fejlesztett C-Zero kisautó. Belsőégésű motorja nincs, kizárólag az autó alá épített lítium-ion telepek hajtják. Egyszeri feltöltéssel elvileg 130-150 kilométert lehet vele megtenni, végsebességét 130-ra lőtték be. Ezek az értékek elég meggyőzőek ahhoz, hogy azt gondoljam, a hétköznapokba is megállná a helyét. De vajon a valóságban hogyan alakul mindez? Túl a golfkocsin. (autopro.hu) + (KÉPGALÉRIA!)
  • Nap- és szélenergia tölti fel az elektromos autókatNap- és szélenergia tölti fel az elektromos autókatTöbbszörösen környezetbarát megoldást kínál elektromos autók töltésére a Urban Green Energy és a GE Energy Industrial Solutions. E két cég fejlesztette ki a Sanya Skypump névre hallgató töltőállomást, amely a nap- és a szél erejét használja fel elektromos energia fejlesztésére. A gyártók figyelembe vették, hogy bár az elektromos autó önmagában környezetbarát, mégis csak okoz némi szennyezést, amennyiben a neki szükséges elektromos áramot a hagyományos módon állítják elő. (Aiolus News)
NRGENS