Elektromos járművek
3 millió forintos lakossági támogatást adnak a Teslára3 millió forintos lakossági támogatást adnak a Teslára

Kanada egyik tartományában, Ontarióban (ide tartozik Toronto is) új e-autó szabályozást vezettek be. Ennek részeként akár 14 ezer kanadai dollárnyi kedvezményt (~3 millió forint) is kaphatnak az elektromos autót vásárlók. (24.hu)


  • Villanyautó-töltő cégeket alapított a Mol

    Bejegyezték a Mol E-üzemanyag Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, hárommillió forint törzstőkével. A cég ügyvezetői Haszonics Balázs és Juszku Lajos. Ők állnak az új kft. közvetlen tulajdonosa, a tavaly év végén alapított és 100 százalékban Mol-leány Mol E-Mobilitás Kft. élén is. (vg.hu)


  • Logikus: a benzinkúton lesz az elektromos töltőállomás

    A Shell meglépi, a Total követheti. A Financial Times értesülései szerint a Shell elkezdi a benzinkútjain kialakítani az elektromos autók töltési pontjait. Az első állomásokat az év végéig szerelik fel Nagy Britanniában és Hollandiában. (hvg.hu)


  • Az elektromos autók jól fogynak KínábanAz elektromos autók jól fogynak KínábanKínában a direkt és az indirekt ösztönzőknek, valamint az infrastruktúra fejlesztésének köszönhetően dinamikusan nőtt az elektromos autók értékesítése tavaly. A legfrissebb statisztikákból az is kiderült, hogy a helyi vezetés törekvéseivel összhangban taroltak a kínai gyártók modelljei. (vg.hu)
  • A BYD elektromos autóival próbál betörni az amerikai piacraA BYD elektromos autóival próbál betörni az amerikai piacraA BYD kínai autógyártó 2-3 éven belül elektromos személyautók eladását tervezi az Egyesült Államokban, mondta a vállalat egyik vezetője. Így az első helyre kerülne azon kínai gyártók között, melyek Amerikában adnak el. (kitekinto.hu)
  • Nyomul az elektromos BMWNyomul az elektromos BMWKétszámjegyű bővülésre számít a magyar elektromosautó-piacon a szegmens egyik szereplője, a BMW, a fejlődésben a kormányzati támogatásnak is jelentős szerep jut. (mixonline.hu)
  • Húsz év múlva az autók harmada elektromos lehet Húsz év múlva az autók harmada elektromos lehet A világ meghatározó nagyvárosai összefogtak, hogy csökkentsék a károsanyag-kibocsátás mértékét és negatív hatásait. London és Párizs a dízel- és benzin üzemanyagok betiltását tervezi tíz éven belül, míg Norvégia a belsőégésű motorok korlátozását fontolgatja. (energiainfo.hu)
NRGENS