Elektromos járművek
ABB töltőket használ majd Magyarországon az E.ONABB töltőket használ majd Magyarországon az E.ON

Az ABB három évre szóló megbízást kapott elektromos járművek töltésére szolgáló korszerű villámtöltők szállítására. Az E.ON magyarországi töltőállomásain felszerelt berendezésekkel az ABB az ország fenntarthatóbb közlekedésre történő átállását támogatja - derül ki az ABB közleményéből. (energiainfo.hu)


  • Elektromos autókat vásárolt a Magyar Posta

    A Magyar Posta 18 Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége nettó 127 millió forint - jelentette be a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. (napi.hu)


  • A VW büntetése: több száz töltőállomás

    A 15 milliárd dollár egy jelentős részét az amerikai villanyautó-infrastruktúra fejlesztésére fordítja a Volkswagen. És bár ezt kényszerből teszi, gyorsan talált hozzá szlogent: Felvillanyozzuk Amerikát. (totalcar.hu)


  • Tíz év múlva már lesznek elektromos utasszállító repülőkTíz év múlva már lesznek elektromos utasszállító repülőkKevesebb mint tíz évet kell már csak várni az első elektromos meghajtású utasszállító repülőgépek üzembe helyezéséig - jelentette ki a svájci Bertrand Piccard, aki pilótatársával, André Borschberggel a világon elsőként kerülte meg a Földet egy energiáját kizárólag napelemekből nyerő repülőgéppel, a Solar Impulse 2-vel. (portfolio.hu)
  • Gigantikus aksija van az első elektromos John Deere traktornakGigantikus aksija van az első elektromos John Deere traktornakHáromszor akkora aksi van a John Deere elektromos traktorában, mint a legnagyobb teljesítményű Teslában. A hangja is elképesztő, mint ötven visító mosógépé. (hvg.hu)+(VIDEÓ!)
  • Meglepő húzásra szánta el magát a Lidl MagyarországonMeglepő húzásra szánta el magát a Lidl MagyarországonKét budapesti boltjához telepített áramkutat a Lidl - közölte az áruházlánc. A villámtöltőkkel 20-30 perc alatt feltölthető egy villanyautó. Az egyik áramtöltőnél máris törzsvendégek lettek a taxisok. (napi.hu)
  • Mégis mennyit spórolhatsz az üzemanyagon, ha elektromos autóval jársz?Mégis mennyit spórolhatsz az üzemanyagon, ha elektromos autóval jársz?Magyarország a régión belül meghatározó szerepet tölt be az elektromos töltőinfrastruktúra fejlesztésében, ugyanakkor a nyugat- és észak-európai országokhoz képest nagy a lemaradásunk. Pedig sok múlik a megfelelői infrastruktúra kiépítésén, hogyha arra törekszünk, hogy az elektromos autózás minél gyorsabban elterjedjen. (portfolio.hu)
NRGENS