Elektromos járművek
Mitől lesz itt forradalom? - Komoly gondok a magyar álommalMitől lesz itt forradalom? - Komoly gondok a magyar álommal

Egyelőre nem látni, hogyan kerül a magyar utakra 30 ezer villanyautó. Százmilliárdos összegek, áramkútprobléma, mi köze a Molnak az egészhez. Vélemény. (napi.hu)


  • 2050-re eltűnhetnek a belsőégésű motorok Európából?

    Valamikor 2050 táján tűnhetnek el a belsőégésű motorokkal szerelt autók az európai utakról, ha az EU tagországok valamennyien követik Németország példáját és 2030 után már csak elektromos járműveket engednek forgalomba helyezni - állítják elemzők. (energiainfo.hu)


  • Csökkenhet az elektromos autók akkujának súlya

    Áttörést hozhatnak az elektromos autók terjedésében a legújabb technológiák. A mostani akkuk nehezek, ami szoros összefüggésben áll azzal, hogy a kocsikat túl gyakran kell feltölteni. Ez azonban hamarosan megváltozhat – mutatta ki a stuttgarti IFUA Horváth & Partners tanulmánya. (hirado.hu)


  • Elfogyott a kapacitás: 2017-re már nem lehet több Tesla Model 3-at rendelniElfogyott a kapacitás: 2017-re már nem lehet több Tesla Model 3-at rendelniTovábbra is nagy az érdeklődés az eddigi legolcsóbb Tesla iránt. Azt már az elején sejteni lehetett, hogy a Tesla Model 3 megjelenése hatalmas durranás lesz, de arra talán még Elon Muskék sem számítottak, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés az autó iránt. (hvg.hu)
  • Felvillanyozódtunk a Párizsi Autószalonon: a jövő elkezdődött Felvillanyozódtunk a Párizsi Autószalonon: a jövő elkezdődött Az idei Párizsi Autószalonon az elektromos koncepciók állnak a reflektorfényben, ami a szakértők egy része szerint a Volkswagen-dízelbotránynak és az akkumulátorárak csökkenésének is köszönhető. A gyártók és a befektetők is úgy látják: a jövő elkezdődött. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • Eltüntetnék az európai utakról a benzinmotoros autókat 2030-raEltüntetnék az európai utakról a benzinmotoros autókat 2030-raA környezetnek mindenképp jót tenne, az autóipari dolgozóknak kevésbé. Pártokon átívelő támogatottsága van a német törvényhozásban annak a határozati javaslatnak, hogy 2030-ra tiltsák be a benzin- vagy dízelüzemű autók árusítását. (24.hu)
  • Jövőre már ontja az elektromos buszokat KomáromJövőre már ontja az elektromos buszokat KomáromA kínai BYD 6,2 milliárd forintos beruházással hozza létre első európai elektromos buszgyárát Komáromban, amelyhez a kormány 925 millió forint támogatást ad - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. (portfolio.hu)
NRGENS