Elektromos járművek
2020-ban egy egészen új, elektromos Volkswagen érkezhet2020-ban egy egészen új, elektromos Volkswagen érkezhet

A Volkswagennél tavaly szeptemberben robbant az emissziós bomba, és az egyébként monumentális méretekkel rendelkező céget arra kényszeríti, hogy másféle stratégiával álljon hozzá az elkövetkezendő évekhez, ez pedig nem lehet más, csakis az elektromosság. (24.hu)+(VIDEÓ!)


  • A Tesla kisautójával kezdődhet a belsőégésű korszak vége

    A Tesla első, az átlag fogyasztó számára megfizethető modelljének, a 3-asnak a megjelenése jelentős mérföldkő az elektromos autózás történetében, napi 300 ezer hordóval csökkentheti az USA üzemanyagfogyasztását 2035-től, a Wood Mackenzi tanulmánya szerint. (energiainfo.hu)


  • A Renault 400 km-es elektromos autóval készül Párizsra

    A Renault a Párizsi Autószalon alkalmából az elektromos modellkínálatát is erősíti. A nálunk egyelőre még nem elérhető Zoe vadonatúj, ZE 40 névre hallgató változata az alapmodellnél közel kétszer nagyobb akkucsomagot kap, egy feltöltéssel akár 400 kilométeres hatótávot is lehetővé téve. (autopult.hu)


  • Megújult az elektromos SmartMegújult az elektromos SmartA tervezők a karosszérián is változtattak egy kicsit, de a lényeg a gyorsabb töltés és a nagyobb végsebesség. (autopro.hu)
  • Fellendül az elektromos autók forgalmaFellendül az elektromos autók forgalmaJelentős előrelépést hozhat a szakértők szerint a hazai elektromos autózásban az állami támogatás: az idei és a jövő évre tervezett keret felhasználása esetén mintegy 3300 új, tisztán elektromos hajtású autót lehetne forgalomba helyezni Magyarországon. (hvg.hu)
  • Rákapcsol a Nissan az e-autókraRákapcsol a Nissan az e-autókraA Magyar kormány bejelentését követően, miszerint a tisztán elektromos meghajtású gépjárművekre állami támogatást vezet be a Nissan magyarországi központja arra a döntésre jutott, hogy a bejelentett 1 500 000 forint támogatást megtoldja további 600 000 forinttal, így a Nissan LEAF 2 100 000 forint kedvezménnyel vásárolható meg. (tozsdeforum.hu)
  • Messziről hekkelték meg a Tesla Model S-tMessziről hekkelték meg a Tesla Model S-tKínai hekkereknek sikerült átvenniük az irányítást a Tesla Model S felett. Ráadásul nem is az autóban ültek, hanem majdnem húsz kilométerre voltak a kocsitól. A hekkerek hozzáfértek a fékekhez, az ajtózárakhoz, a fedélzeti számítógép kijelzőjéhez és már elektronikusan irányított eszközökhöz. (index.hu)+(VIDEÓ!)
NRGENS