Elektromos járművek2017 november 20

A Mercedes felveszi a kesztyűt - Érkezik az elektromos Vito, Sprinter és Citan

A Mercedes felveszi a kesztyűt - Érkezik az elektromos Vito, Sprinter és Citan

A Mercedes felveszi a kesztyűt, amelyet a német postások dobtak oda az autóiparnak azzal, hogy saját elektromos kisteherautók gyártásába kezdtek, miután rájöttek, nincs egyetlen egy olyan jármű sem a piacon, amely megfelelő lenne a számukra. (portfolio.hu)

Jön az elektromos Vito, Sprinter és Citan

A német luxusautó-gyártó ígérete szerint 2018 második felében piacra dobja majd a Mercedes Vito tisztán elektromos változatát, amely egyetlen töltéssel 150 kilométer megtételére lesz képes és alapára 39 990 euró lesz. Az eVito után pedig a Sprinterből készülhet majd tisztán elektromos változat, amely 2019-ben jelenhet meg a piacon. A Daimler közleményében azt is elárulta, hogy az eVito és a Sprinter csak a kezdett, a Citanból is készülhet majd elektromos változat.

Amerikában is mozgolódik a Daimler

A németek még szeptemberben jelentették be, hogy a United Parcel Service (UPS) lesz az első kereskedelmi vásárlója elektromos teherautójuknak, amelyet leánycégük, a Mitsubishi Fuso gyárt. Az eCanter elektromotorjának teljesítménye 185 kW, míg akkumulátorkapacitása 70 kWh. Utóbbi a jármű aktuális súlyától és a felhasználás körülményeitől, módjától függően akár több mint 100 kilométeres hatótávolságot is képes biztosítani.

A Daimler az első két évben csak 500 darabot akar értékesíteni az eCanterből, ennek oka az, hogy rövid időn belül még hatékonyabb és még olcsóbb teherautókkal akarnak megjelenni a piacon. Az eCanter gyártása egyébként idén januárban kezdődött meg Portugáliában és Japánban.

Teljes cikk >>

Forrás: portfolio.hu

NRGENS