Elektromos járművek2016 április 11

Elektromos autót venne, de sokba kerül? Mutatjuk, meddig kell várni, hogy olcsóbb legyen

Elektromos autót venne, de sokba kerül? Mutatjuk, meddig kell várni, hogy olcsóbb legyen

Bár a Tesla eddigi legolcsóbb modellje hatalmas siker, sokan továbbra is úgy gondolják, egy ilyen autó túl drága, így a legtöbb ember számára elérhetetlen. Egy friss jelentésből most kiderül, mikor lesznek olyan olcsók, mint a belső égésű motorral szerelt változatok. (hvg.hu)

Április 1-jén a legkevésbé sem tréfának szánta Elon Musk a jóárasított Tesla, a Model 3 bemutatóját, az árát pedig pláne nem. A 35 ezer dolláros gép átszámítva körülbelül 10 millió forintba kerül, ami megegyezik a piacon kapható hasonló autók, például a Nissan Leaf, a BMW i3 vagy a Chevrolet Bolt árával.

Bár a jelekből ítélve valóban sokkal szélesebb kör számára vált elérhető a gép – egy hét leforgása alatt 325 ezer darabot rendeltek belőle –, a kritikus hangok úgy vélik, amíg nem lesz olyan olcsó egy elektromos autó, mint egy belső égésű motorral szerelt változat, addig nincs miről beszélni.

Számukra lehet jó hír a Bloomgberg New Energy Finance-jelentése, ami az e-autók árának alakulását vette górcső alá. A tanulmány szerint már nem kell sokat várni arra, hogy az árak a jelenlegi átlagos autók szintjére csökkenjen. A tendencia egyértelműen azt mutatja, hogy az akkumulátorok ára folyamatosan csökken, aminek köszönhetően az EV-k még az alacsony olajárral szemben is versenyképes alternatívát nyújthatnak a fogyasztóknak.

A szakemberek megállapítása szerint az elektromos autók 2020 közepére válhatnak olyan olcsóvá, mint a jelenlegi, belső égésű motorral szerelt autók. Az előrejelzés szerint az elektromos autók eladásának 35 százalékát a könnyű kisteherautók teszik majd ki 2040-re, ami 41 millió eladott kocsit jelent majd évente.

A környezeti hatásokat tekintve ha az utakon közlekedő autók negyede elektromos autó lesz, az napi szinten 13 millió hordó kőolaj-megtakarítást eredményezhet, ugyanakkor 1900 TWh-ra lesz szükség, ami mintegy 8 százaléka a tavalyi év globális villamosenergia-igényének.

Teljes cikk >>

Forrás: hvg.hu

NRGENS