Elektromos járművek2017 szeptember 28

Győrben is gyárt majd elektromos autókat az Audi

Győrben is gyárt majd elektromos autókat az Audi

Az Audi az összes gyárában gyártani fog elektromos járműveket, beleértve a mexikói és a magyarországi üzemet is - mondta a Reuters beszámolója szerint Rupert Stadler hétezer alkalmazott előtt az ingolstadti központban. (hvg.hu)

"A jövőben az összes üzemünkben legurulnak majd elektromos autók a szalagról" - fogalmazott a vezérigazgató, de további részleteket nem árult el.

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Audi tavaly jelentette be, hogy első elektromos járművét a brüsszeli gyárában készíti majd. Azóta egyre nő a nyomás a társaságon a szakszervezetek részéről, hogy a hazai piacon, Németországban is elkezdje a környezetbarát járművek sorozatgyártását.

Az ingolstadti és neckarsulmi üzemen kívül, amely az Audi 88 ezer alkalmazottjának kétharmadát foglalkoztatja, a társaságnak Belgiumban, Mexikóban és Magyarországon vannak gyárai.

Az Audi több mint 20 típusú elektromos járművel akar megjelenni a piacon 2025 előtt, amelyek közül hozzávetőleg tucatnyi modell lenne nulla kibocsátású.

Az már tavaly novemberben kiderült, hogy az Audi 2018 végén vagy 2019 elején elektromos motorok gyártásába kezdhet Győrben.

Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke akkor azt mondta, Győrben készülnek a prototípusok és ez a gyár látja majd el a társaságot elektromos motorokkal.

Teljes cikk >>

Forrás: hvg.hu

NRGENS