Elektromos járművek2016 április 13

Inkább hintó, mint autó, de felettébb érdekes az első ukrán elektromos kocsi

Inkább hintó, mint autó, de felettébb érdekes az első ukrán elektromos kocsi

Monacóban mutatkozott be a jármű prototípusa, amely a mostanság divatos retroautókhoz képest még egy évszázaddal korábbi közlekedési eszközt újítana meg. (hvg.hu)

Az EVER (Ecologic Vehicles – Renewable Energies) rendezvényen Monacóban lehet élőben is látni először az ukrajnai Electric Marathon International gyártó termékét.

A koncepcióautó leginkább egy korabeli hintóra hasonlít, mint egy megszokott értelemben vett autóra. A Synchronous névre hallgató elektromos autó ennek megfelelően első sorban taxiként, valamint hotelek shuttle-autójaként jöhet számításba.

A modell hajtásáról az első tengelybe épített elektromotor gondoskodik, amelyet lítium-ion akkumulátorok táplálnak, amelyeket a jármű tetejébe épített napelemek is töltenek. A kocsi várható hatótávolsága 130-160 kilométer. Mondjuk ez nem is rossz adat, ahhoz képest, hogy a teljesen függőleges, hatalmas szélvédőüveg mennyire tűnik energiahatékonynak.

A jármű 4490 milliméter hosszú, 2100 milliméter széles és leginkább szokatlan paramétere, hogy 2200 milliméter magas. A szerkezeti elemei kompozitanyagok felhasználásával készülnek majd.

Teljes cikk >>

Forrás: hvg.hu

NRGENS