Elektromos járművek2017 szeptember 20

Két év múlva már a Porschénak is lesz elektromos autója

Két év múlva már a Porschénak is lesz elektromos autója

Látván a Tesla egyre nagyobb sikereit, és az elektromos autók iránt folyamatosan növekvő érdeklődést, ma már minden valamire való gyártónak muszáj előállni egy olyan gépkocsival, ami teljes egészében maga mögött hagyja a belsőégésű motorokat. (24.hu)

Ehhez a csapathoz szeretne még ebben az évtizedben csatlakozni a német Porsche is, hiszen a cég elnöke, Oliver Blume elárulta a CAR Magazine-nak, hogy még 2019-ben piacra dobják a Mission E névre hallgató elektromos modelljüket.

A Mission E persze nem újdonság, hiszen koncepcióként már 2015-ben felbukkant a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon, de akkor még csak azt lehetett tudni, hogy az elektromos Porsche nagyjából 400 kilométer megtételére lesz képes egyetlen töltéssel, és a gyártó rengeteg innovatív megoldással igyekszik majd felvértezni.

Hogy ezek a funkciók pontosan mik lesznek, arról egyelőre nem szól a fáma, viszont Blume azt is elárulta, hogy a teljesen elektromos luxusautó megközelítőleg annyiba fog kerülni, mint egy Porsche Panamera, ami forintosítva annyit tesz, hogy ÁFA nélkül nagyjából 22 millió forintért lehet majd hozzájutni egy példányhoz. Ebből már sejthető, hogy a Mission E nem a Tesla egyre olcsóbb modelljeivel igyekszik versenyre kelni, és a Porsche továbbra sem tervezi, hogy a szélesebb rétegeknek kínáljon járműveket.

Teljes cikk >>

Forrás: 24.hu

NRGENS