Elektromos járművek2016 április 14

Kilenc nap, kilenc ország elektromos autóval

Kilenc nap, kilenc ország elektromos autóval

Kilenc ország tizenhat csapata, köztük elsőként a magyarországi egyetemek közül a Dunaújvárosi Egyetem is részt vesz az eTourEurope elnevezésű elektromos járművek versenyén. (dunaujvaros.com)

Az április 28-i verseny célja az elektromobilitás európai népszerűsítése, az elektromos közlekedés elterjesztése és a tiszta energia felhasználás iránti elköteleződés támogatása. A nagyjából négyezer kilométeres túra Münchenből indul, majd érintik többek közt Stuttgartot, Párizst, Berlint, Prágát, és Budapestet is, ahová a csapatok május 7-én érkeznek, és ahol a Westend City Center Millenium Tetőkertjében rengeteg délutáni program várja az érdeklődőket. A verseny célállomása Salzburg, ahová május 8-án érnek be a csapatok. Az egyetem előadótermében megrendezett sajtótájékoztatón Gerendás Szabolcs innovációs szakértő elmondta, a verseny is bizonyítja majd, hogy ezeknek a járműveknek van létjogosultsága, amiről a budapesti állomáson testközelből is meg lehet tekinteni.

A Dunaújvárosi Egyetem és a Magyar Elektromobilitás Szövetség közösen indított csapatának tagjai Halasi Zoltán és Arnold Miklós, mindketten az egyetem hallgatói és munkatársai is egyben. Egy Tesla S modellel vágnak neki az útnak. Mint mondták, a legnagyobb kihívást az út megtervezése jelenti, hiszen a rövidebb hatótávolság és a kevesebb töltőállomás miatt mindig oda kell majd figyelniük a töltöttségi szintre. Egy teljes töltés körülbelül két óráig tart, mellyel nagyjából négyszáz kilométert tudnak haladni. A versenyt már nagyon várják, hiszen óriási kalandnak ígérkezik, a különböző helyszíneken pedig büszkén képviselik majd a Dunaújvárosi Egyetemet és hirdetik Magyarország elektomobilitás iránti elhivatottságát.

Teljes cikk >>

Forrás: dunaujvaros.com

NRGENS