Elektromos járművek2017 október 09

Kínai elektromos autók áraszthatják el Európát

Kínai elektromos autók áraszthatják el Európát

Az európai gyártóknak nem árt időben felkészülniük a Kínából érkező hibrid- és villanyautók támadására. Az elmúlt években több kisebb-nagyobb kínai cég is megpróbálkozott azzal, hogy megvesse a lábát az európai autópiacon. (hvg.hu)

Ezek a kísérletek eddig mind kudarcot vallottak, mert a kínai négykerekűek egyszerűen még nem voltak olyan szinten, mellyel az európai vásárlók megelégedtek volna. Hamarosan azonban könnyen fordulhat a kocka.

Az egyik legnagyobb kínai autógyártóként jegyzett Chery első embere, Anning Chen a napokban azt nyilatkozta, hogy készen állnak az európai piacon történő megjelenésre. Chen elmondta, hogy az Európába szállítandó autók mindegyikében lesz villanymotor, ugyanis ezek a járművek micro-hibrid, hibrid, plugin hibrid, vagy tisztán elektromos hajtáslánccal fognak rendelkezni.

A vállalat első európai piacos terméke a teljesen vállalható külcsínű Exeed TX lesz, mely 2019-2020 magasságban fog megérkezni az öreg kontinensre. A Frankfurti Autókiállításon leleplezett modell egy ötszemélyes nagy plugin hibrid SUV, melynek 12 kWh kapacitású akkumulátora közel 70 kilométeres elektromos hatótávot biztosít. A hatsebességes manuális, illetve hétsebességes duplakuplungos automataváltóval szerelt Exeed TX várható ára egyelőre ismeretlen.

Teljes cikk >>

Forrás: hvg.hu

NRGENS