Elektromos járművek2017 szeptember 14

Vághatjuk a centiket: hamarosan itt a Tesla szó szerint hatalmas újdonsága

Vághatjuk a centiket: hamarosan itt a Tesla szó szerint hatalmas újdonsága

Már csak néhány hét, és végre hivatalosan is leleplezik az amerikai gyártó valaha készült legnagyobb elektromos járművét. Elon Musk, a Tesla első embere április közepén azt nyilatkozta, hogy idén szeptemberben mutatja majd meg a világnak cége első tisztán elektromos hajtással rendelkező kamionját. (hvg.hu)

Most, szeptember közepén már tudni lehet, hogy Musk tavasszal egy kicsit túl optimista volt a bemutató időpontjával kapcsolatban, azonban jó hír, hogy most már tényleg nem kell sokat várnunk a leleplezésre.

Történt ugyanis, hogy a cégvezér bejelentette: az elektromos Tesla kamion hivatalos bejelentésére október 26-án kerül majd sor. A helyszín pedig a kaliforniai Hawthorne lesz, egész konkrétan a vállalat SpaceX létesítménye. A titokzatos újdonságról egyelőre vajmi kevés konkrétumot lehet tudni, mindenesetre igen biztató, hogy Musk szerint az elektromos kamion egy igazi "szörnyeteg" lesz.

Jól értesült források tudni vélik, hogy a többek közt önvezető funkciókkal is rendelkező villanykamion várhatóan 320-480 kilométeres hatótávolsággal fog rendelkezni, vagyis értelemszerűen nem hosszú távú fuvarokhoz szánják. Nyílt titok továbbá, hogy a kamiont 18-24 hónappal később egy elektromos Tesla pickup bejelentése fogja követni.

Teljes cikk >>

Forrás: hvg.hu

NRGENS