Életenergia
Mennyi energiát ad az alkohol?Mennyi energiát ad az alkohol?

Az átlagember napi energiabevitelében száz kilokalória alkoholos italokból származik, állapította meg egy új kutatás. A rendszeres alkoholfogyasztóknál az arány ennél sokkal rosszabb: ők a napi szükséges energiamennyiség 16 százalékát fedezik alkoholból. A teljes népességet alapul véve egy átlag amerikai naponta száz kilokalóriát visz be alkoholtartalmú italok fogyasztásával, de ennél jóval több energiát visznek be alkohollal a fiatalok és a férfiak, akik szeretik például sörrel csillapítani szomjúságukat. (origo.hu)


  • Egy év alatt 232-en lettek rosszul energiaitaltól

    Egy év alatt 232 jelentés érkezett túlzott energiaital-fogyasztással összefüggő rosszullétről, kellemetlen tünetekről, áll az ÁNTSZ szerdai közleményében. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal tavaly november elseje óta gyűjti az energiaital-fogyasztással összefüggő esetek adatait. Az Országos Mentőszolgálattól, orvosi ügyeletektől, gyerekorvosoktól, áziorvosoktól, védőnőktől, valamint általános- és középiskoláktól kaptak jelzéseket. (index.hu)


  • Szívverés táplálhatja a jövő pacemakerét

    Az Amerikai Szív Társaság (AHA) tudományos ülésén egy tudóscsoport olyan kísérleti eszközt mutatott be, amely a dobogó szívből nyert energiát egy pacemaker működtetéséhez. Az eredmények azt sugallják, hogy a jövőben maguk a páciensek szolgáltathatják a szívritmus-szabályozójukhoz szükséges energiát, nem lesz szükség elemre, ezzel együtt pedig kiküszöbölhetők az elem cseréjét célzó beavatkozások. (index.hu)


  • Pénz, siker, egészség, szerelem: tereld a pozitív energiákat térképpel az életedbe!Pénz, siker, egészség, szerelem: tereld a pozitív energiákat térképpel az életedbe!Az ősi kínai térrendezési tudomány, a feng shui szerint az egész világot életenergia hatja át, az otthonod pedig az elsődleges tér, mely kihat mindennapi életedre, így, ha biztosítod a lakásban a pozitív energia - a chi - szabad áramlását, valamint nem engedsz szabad utat a negatív energia - a sha - garázdálkodásának, életed minden területe harmóniába kerülhet. (femina.hu)
  • Töltődj fel energiával !Töltődj fel energiával !Az energia hiányát sok minden okozhatja: a helytelen táplálkozás, a rossz fizikai erőnlét, a stressz, a rosszkedv vagy akár az időjárás is. Az energia a fizikai, mentális és szellemi aktivitásra való képességünket jelenti. A növények a napfény segítségével jutnak energiához; mi, emberek, az elfogyasztott étellel. Energiára van szükségünk anyagcserénk működtetéséhez, a mozgáshoz, valamint agyunk működtetéséhez. (egeszseg.facepress.hu)
  • Szeretni vagy félni? Az érzelmi energiák ellentétes hatásaiSzeretni vagy félni? Az érzelmi energiák ellentétes hatásaiMinden emberi tett szereteten vagy félelmen alapul és nemcsak a kapcsolatokban. Mindazok a döntések, amelyek meghatározzák az üzletet, a politikát, a vallást, a gyermek nevelést, a társadalmi berendezkedést, a gazdasági célokat, a választást háború és béke, behódolás és lerohanás között, az elhatározást, hogy sóvárogjunk avagy ajándékozzunk, kapzsin gyűjtögessünk vagy osztogassunk, egyesítsünk vagy megosszunk – minden egyes döntésünk a két gondolat egyikéből fakad: a szeretet, vagy a félelem gondolatából. (energiacentrum.com)
  • Végtelen energiaVégtelen energiaA felsőbb erőkhöz bárki csatlakozhat. Ez a fajta erő megold minden nehézséget, problémát, amellyel az ember élete során találkozik. Leginkább akkor kerülhet vele kapcsolatba az ember, amikor nyugodtan, magabiztosan bízik a dolgok jobbra fordulásában. Ezzel a szellemi hozzáállással a felettes elmét munkára lehet fogni a saját érdekünkben. (energiacentrum.com)
NRGENS