Életenergia
A burgonya illata jókedvre derítA burgonya illata jókedvre derít

A sütőben sütött burgonya illata jókedvre deríti és boldogabbá teszi az embert, mert előhívja a kellemes emlékeket - állítja dr. Avinash Kant, a kaliforniai Berkeley egyetem kutató professzora, aki társszerzője egy érdekes tanulmánynak, amelyről a Daily Mail című londoni lap ír. (Aiolus News)


  • A kétnyelvűség előnyei

    Már eddig is több tanulmány bizonyította, hogy előnyös kiskorban megtanulni több nyelvet. Legutóbb az Illinois-i Northwestern University kutatói jelentettek meg erről a témáról egy írást a Proceedings of the National Academy of Sciences-ban. A tanulmány szerint a több nyelv ismerete élesíti a hallást, javítja a koncentrációs képességet, segít abban, hogy valaki többféle feladatot tudjon egyszerre elvégezni. Ezenkívül megelőzi a szellemi képességek gyengülését. (Aiolus News)


  • Energetizáljunk bodzával!

    Már évek óta egy sajátos naptár szerint él az Önök főszerkesztője és Párja. Lessük a természetet, mikor lehet begyűjteni első ajándékait. Így áprilisban szedhetjük a gyermekláncfüvet, a csalánt, május elején-közepén (időjárástól függően) pedig a bodzafák várnak szüretelésünkre. (Aiolus News)


  • Előbb szilárdan állni, aztán repülniElőbb szilárdan állni, aztán repülniAki meg akar tanulni egy napon repülni, annak előbb tudnia kell állni, járni, futni, hegyet mászni és táncolni - írja Friedrich Nietzsche.
  • Az infarktus megelőzése, kezelése fényenergiávalAz infarktus megelőzése, kezelése fényenergiávalA szívrohamokat meg lehet előzni,vagy kezelni lehet az elszenvedett károsodások megszüntetése érdekében, olyan intenzív fénnyel, mint a Nap. Vannak erre a célra más gyógymódok is, mint az alvadásgátlók, az aszpirin, stb.. . ‚a fény azonban egy újonnan felfedezett lehetőség. A coloradoi egyetem orvosi tanszékén dolgozó kutatók felfedezték, hogy az erős fény vagy csak a nappali fény is csökkentheti a szívroham kockázatát vagy káros következményeit. (Aiolus News)
  • Energia kell, de az energiaital megfontolandóEnergia kell, de az energiaital megfontolandóEmeli a vérnyomást, fölgyorsítja a szívműködést, szívritmus- és alvászavarokat okoz a nagy hatóanyag tartalmú energiaitalok fogyasztása – mutatták ki vizsgálatukban lengyel kutatók. Az Európai Hipertónia Társaság londoni kongresszusán nagy feltűnést keltett egy lengyel tanulmány, amely az ilyen italok szív-és érrendszeri kockázatával foglalkozott. (boon.hu)
  • Céljaink foglyai vagy urai legyünk?Céljaink foglyai vagy urai legyünk?Mivel dolgok után futunk, szem elől tévesztjük az eredeti elmét, s ki vagyunk téve a tárgyi világ kínzásának és fenyegetésének, mert azt jónak vagy rossznak, igaznak, vagy hamisnak, kellemesnek vagy kellemetlennek találjuk. Így aztán a dolgok és körülmények rabjai vagyunk – figyelmeztetnek a Zen bölcsei. (Aiolus News)
NRGENS