Életenergia
A szójaszármazékok hatása a metabolikus szindrómáraA szójaszármazékok hatása a metabolikus szindrómára

A japán Otsuka Pharmaceutical Co gyógyszergyár Saga Nutraceuticals Research intézete kutatóinak sikerült kikísérletezniük, hogy milyen pozitív hatásokkal rendelkezik az S-equol-nak elnevezett szójaszármazék. Az ételkiegészítőnek ajánlott anyag csökkenti a metabolikus szindrómát. Ez a szindróma a következő kockázati tényezők megléte esetében áll fenn: elhízás, kóros vérzsír összetétel, magas éhgyomri vércukor és emelkedett vérnyomás. (Aiolus News)


 • Ember-kutya barátság az emberért és a kutyáért

  Egy angol kutatás kimutatta, hogy aki naponta háromszor sétál a kutyájával, annyi jót tesz az egészségének, mintha hetente nyolc órát töltene el egy edzőteremben. A felmérésben résztvevők kétharmada volt kutyatulajdonos és róluk kiderült, hogy naponta átlag 48 percet sétálnak a kutyájukkal. (Aiolus News)


 • "Fertőzöttek" és boldogok

  Az étel megosztását sokan annak jelének tekintik, hogy a pár egységes, megérti egymást. A tudósok szerint ennél többről is szó van, az egyik fél által „megfertőzött” falat erősíti a másik immunrendszerét. Ezt taglalja a dél-karolinai Clemson egyetem kutatóinak tanulmánya, amely az Appetit folyóiratban jelent meg. (Aiolus News)


 • Vitaminokkal, antioxidánsokkal előzzük meg a népbetegségeket!Vitaminokkal, antioxidánsokkal előzzük meg a népbetegségeket!Ha nincs módunkban naponta többször friss gyümölcsöt, zöldséget enni, szervezetünk hamar kimerülhet. Ha valaki kevésbé egészségesen táplálkozik, netán dohányzik, esetleg aktívan sportol antioxidáns szükséglete a duplájára nőhet. Tudja Ön, hogy szervezete védekezőképessége fájdalom és behatolás mentesen mérhető? Tudja Ön, hogy szervezetének öregedése lassítható, illetve megállítható, energiaszintje emelhető, aktivitása fokozható? (energiacentrum.com)
 • Hogyan kodifikálja az agy az emlékeket?Hogyan kodifikálja az agy az emlékeket?A kanadai Alberta egyetem kutatói felfedezték, hogyan kodifikálja agyunk az emlékeket. A tudósok már régen megértették, hogy a memória a neuronok közötti szinaptikus összekapcsolódások egyfajta megerősödésén keresztül létezik. Mindazonáltal, a szinaptikus membránok elemeinek gyakran “reciklált’ életük van, míg az emlékek egy életen keresztül is élhetnek. (Aiolus News)
 • A csokoládé fogyaszt?A csokoládé fogyaszt?Egy amerikai kutatás szerint a csokoládét rendszeresen fogyasztóknak alacsonyabb a testtömeg indexük /BMI/, mint azoknak, akik tartózkodnak ettől az élvezettől. Az érdem az antioxidánsoké, de a mechanizmus részben még ismeretlen. (Aiolus News)
 • Élj jobban, mint tegnap!Élj jobban, mint tegnap!Vedd észre, milyen értékes ember vagy, milyen sok jó tulajdonságod, mennyire sok vonzó képességed van. Minden nap dolgozz többet, mint amennyiért megfizetnek. A sikered azon is múlik, ha életed minden területén az elvárásokon felül teljesítesz. Érd el, hogy munkaterületeden nélkülözhetetlenné legyél, találj örömet a túlteljesítésben, s jutalmad nem marad el. (energiacentrum.com)
 • Dicsőség a bátraknak, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!Dicsőség a bátraknak, hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Szerves része volt az 1848-as európai forradalmi hullámnak, azok közül viszont lényegében egyedül jutott el sikeres katonai ellenállásig. Eredményességét mi sem mutatja jobban, mint hogy csak a cári Oroszország beavatkozásával lehetett legyőzni, amelynek soha ekkora hadserege addig nem járt még külföldön. Gyakorlatilag az 1848-49-es harc a magyar nemzet történetének leghíresebb háborús konfliktusa is. (wikipedia.org) + (VIDEÓ!)
 • Spirituális gyümölcsjoghurt-reggeli
 • Már a bölcsőben értenek minket a csecsemők
 • A csend energiája
NRGENS