Életenergia
2012 a bioenergetikus szemével – avagy éljük meg a tavaszt kirobbanó erőben, áradó energiákkal2012 a bioenergetikus szemével – avagy éljük meg a tavaszt kirobbanó erőben, áradó energiákkal

Ólmos fáradtság van a tagjain, éjjel-nappal álmos, legszívesebben már nyolckor aludna, és délig ki sem bújna a jó meleg ágyból? Alig várja, hogy hétvége legyen és kipihenhesse magát, de már a hét közepére elfogy az összegyűjtött energia? Szóval itt a Tavasz, letagadhatatlanul. (Aiolus News)


  • Immunerősítő a hortenziagyökér kivonata

    A kínai hagyományos gyógyászatban kétezer év óta használták a Hydrangea-k családjához tartozó, Tibetben és Nepálban honos hortenziafajta gyökerének kivonatát a malária gyógyítására. A Harvard School of Dental Medicine kutatói pedig nemrég megtalálták benne azokat a molekulákat, amelyek hatékonyságát okozzák. (Aiolus News)


  • Mindannyiunkban lapul egy kis „Esőember”

    Kevés olyan sportág van, amellyel egy év alatt országos bajnokká lehet emelkedni. Pedig ez megtörtént Joshua Foer amerikai újságíróval, aki egy riport készítése során talált rá ilyenre. A memorizálási verseny még kevéssé ismert, holott vannak országos és nemzetközi versenyei is. Ezeken memorizálni kell meghatározott időn belül képeket, neveket, kártyaértékeket, személyes információkat, telefonszámot, lakhelyet ... (Aiolus News)


  • A fényszennyezés árt az agynakA fényszennyezés árt az agynakA biológiai óránk kezd elromlani, a mechanizmusok,amelyek szabályozzák a sejtek működési képességét, rosszul felelnek meg a feladatuknak és neurodegenerációra lesznek hajlamosak. Ez vár ránk, ha eláraszt bennünket a fényszennyezés - állítják az oregoni egyetem kutatói, akik szerint a mesterséges fény károsítja az ember szervezetét és a környezetet. (Aiolus News)
  • Hallucinogén gombák terápiás célra?Hallucinogén gombák terápiás célra?Timothy Leary, az LSD „prófétája” büszke lehetne kollégáira: miközben továbbra is világméretekben folyik bizonyos természetes drogok demonizálása, a londoni Imperial College pszichológusai publikáltak két tanulmányt a Proceedings of the National Academy of Sciences-ban és a British Journal of Psychiatry-ban, amely szerint kísérleteik azt bizonyítják, hogy a hallucinogén gombák csökkenteni tudják az agyi tevékenységet és segítenek megőrizni az emlékeket. Sőt, felhasználhatók ezzel összefüggésben terápiás célokra. (Aiolus News)
  • Fenntartható szerelmes együttlétFenntartható szerelmes együttlétValentin napján a szerelmi vallomások özönében nem árt arra is gondolni, hogy egy igazi kapcsolat minden hétköznapja ünnep és csak rajtunk áll, hogy azzá tesszük-e. Az együttlét örömeit és nehézségeit azonban mindenkinek meg kell tanulnia. Ezt segíti az a nemzetközi „tankönyv”, amelyben 80 pszichológus mondja el véleményét a párkapcsolatokról, arról, hogy miként kezelje a férfi a nőt és fordítva. (Aiolus News)
  • Asztrológia és számmisztika napjainkbanAsztrológia és számmisztika napjainkbanSokakat ellentmondásos információ ér az asztrológiával és számmisztikával kapcsolatban, mivel bulvárlapok horoszkóp-rovatainak jóslásaiból tájékozódnak e témában. Ezek az információk csak pontatlanak lehetnek, hiszen nem személyre szabott elemzést tartalmaznak, hanem általánosságokat, és ez megtévesztő lehet azok számára, akik nem ismerik a témát mélyebben. Az előre gyártott értelmezések és prekoncepciók a valódi asztrológia lassú elhalását is eredményezhetik. Mi is az asztrológia lényege? (energiacentrum.com)
NRGENS