Életenergia
A zsírevők túlélik az utcai fagyotA zsírevők túlélik az utcai fagyot

Ha a hideggel kell megküzdeni, az utcaseprő a mozgásra, a krisnás a melegítő gabonákra, a szendvicsember a forró teára, a piacos az erős akaratra esküszik. A sapka, a sál és a belül jó szőrös cipő alap, és ha nem egy helyben ácsorog az ember, akkor estig sem fagy át - állítják az edzettek, akik egész nap az utcán dolgoznak. A sült gesztenyét áruló lány pedig szívesen megosztja a sütő melegét az utcán fagyoskodókkal. (origo.hu)


 • Még a szennyezett szabad levegő is jobb a bezárkózásnál

  Amerikai kutatók szerint sokkal károsabb az egészségre a tartós bezárkózás otthonainkba, mint ha kimegyünk a szennyezett, ám mégis szabad levegőre. A meglepő megállapítást azzal magyarázzák, hogy a lakás levegőjében található különböző vegyi anyagok, amelyek a tisztítószerekből, vagy a bútorokból és az ágyneműből áradnak, lerakódnak a vérünkbe. (Aiolus News)


 • A Zene gyógyító hatása az agyra

  A Zene nemcsak kellemes időtöltést, kikapcsolódást nyújt, hanem hatékony kúraként is szolgál az agy különböző zavaraira. Jótékony hatásáról már régóta tud az orvostudomány. (Aiolus News)


 • ÖsszpontosításÖsszpontosításA fókusz vagy magyarul összpontosítás, a dolgoknak egyetlen pontba való sűrítése. Az összpontosított energia megteheti azt, amit ugyanaz a mennyiségű szétszórt energia soha. A legtöbb ember bármiféle konkrét cél nélkül szétsugározza az energiáját, akár a Nap egy meleg nyári délután. A sikeres emberek ezzel szemben olyanok, mint egy nagyítóüveg. (energiacentrum.com)
 • A gén érzi, hogyan élszA gén érzi, hogyan élszA zsiráfok hosszú nyakat növesztettek, hogy elérjék a fák legfelső leveleit. A legügyesebbek, amelyek könnyebben jutottak élelemhez, hosszabb ideig éltek és nagyobb valószínűséggel születtek olyan utódaik, amelyek örökölték a hosszú nyakat. Lars Olov Bygren, a svéd Karolinska intézet professzora hosszú ideje tanulmányozza az egyéni magatartás és a környezet hatását az öröklésben. (Aiolus News)
 • Valamit – semmiértValamit – semmiértAz ember egyik legerősebb vágya, hogy a lehető legkevesebbet, sőt ideális esetben semmit sem adva kapjon cserébe dolgokat. Szomorú látni, hogy mennyien hisznek a gyors és könnyű pénzkereseti lehetőségekben. Sajnos, akik hisznek a semmiért – valamit csere működésében, és azt hiszik, hogy létezik könnyű és gyors meggazdagodás, általában üres zsebbel végzik ezeket a próbálkozásaikat. Készen kell állnunk arra, hogy mindennek megfizessük az árát. (energiacentrum.com)
 • A napkeleti bölcsek ajándékai a mai embernekA napkeleti bölcsek ajándékai a mai embernekA napkeleti bölcsek, mint tudjuk, három ajándékot vittek a gyermek Jézusnak: aranyat, tömjént és mirrhát. Az arany a királyi voltát szimbolizálta, a tömjén az Istent, a mirrha pedig az emberekért hozott áldozatát. De mindhárom anyag ismert gyógyító erejéről is. (Aiolus News)
 • Agyak a füstbenAgyak a füstbenMíg tekerjük a pedált az autóbuszok és autók füstjében maszkkal a szánk előtt, az az illúziónk, hogy csökkentjük a tüdőnk károsodásának kockázatát. A szennyezett levegő azonban így is állandóan támadja légzőszerveinket. Az egykor science-fictionokban szereplő szmogriadó immár valóságunkká vált. Tavaly késő ősszel Budapesten és több vidéki városunkban is fulladoztunk, az elmúlt napokban pedig Pekingből érkeztek riasztó hírek és képek. (Aiolus News)
 • Szexuális vonzódás jele a tág pupilla?
 • Drogfogyasztás válság idején
 • Kiéheztetett daganatok
NRGENS