Életenergia
Hogyan oldjuk meg feladatainkat?Hogyan oldjuk meg feladatainkat?

Ismerjük meg a tényeket, mert nélkülük remény sincs rá, hogy intelligensen kísérletezhetünk a megoldással. Idegeskedésünk legfőbb oka a zűrzavar, amikor úgy akarunk döntéseket hozni, hogy nem rendelkezünk megfelelő ismeretekkel, amelyekre a döntést alapozhatnánk. Ha az ember hajlandó elfogulatlanul, objektíven összegyűjteni a tényeket, akkor a tudás fényében gondjai eltűnnek. (energiacentrum.com)


 • Hatalmat a léleknek, avagy úton a fizikai halhatatlanság felé – interjú Ghis-szel

  “A gyógyszer az egy dogma. Az orvosokat arra tanítják az egyetemen, hogy higgyenek a dogmákban, és soha ne merjék megkérdőjelezni azokat! Természetesen külön kell választani az orvost, mint embert a rendszertől. Az orvosok elkötelezettek és csak segíteni akarnak. De nincsenek tisztában vele, hogy a gyógyszeripar felhasználja őket.” Ezzel a forradalmi és régen várt kijelentéssel él Ghis, azaz Ghislaine Lanctot, a kanadában élő ex-orvos, aki a szerzője a botrányos és nagy port felverő Egészségügyi Mafia című könyvnek. A könyvben és az interjúban bemutatja, hogy miképp vette át a hatalmat a materialista gondolkodás az orvostudományban elnyomva az alternatív gyógyászatot, s miképp tette ugyanez a szemlélet a gyógyszeripart a világ egyik legvirágzóbb üzletévé. (tudatbazis.hu) + (VIDEÓ!)


 • Végül csak az számít, hogy szerettél

  Regina Brett, a cleevlandi Plain Delaer 90 éves újságírója tollából: Öregedésem emlékezetessé tételére egyszer leírtam 45 tanulságot, melyet az életben felfedeztem. Ezt a cikkemet olvasták mind közül a legtöbbet, így hát 90. születésnapom alkalmával itt van még egyszer... (tudatbazis.hu)


 • Hit, remény, sikerHit, remény, sikerA legjobb reváns azokkal az emberekkel szemben, akik nem bíztak benned: a siker.A balsors ritkán méri össze az erejét azokkal, akiket a hit és a remény véd. Elgondolkoztál már azon, miért van, hogy vannak, akiknek látszólag minden sikerül, életük csupa öröm, semmi gondjuk sincs? Ha kicsit közelebbről megvizsgálod az életüket, azt tapasztalhatod, hogy a látszat néha csal.
 • Szexmánia AmerikábanSzexmánia AmerikábanA legújabb felmérések szerint az Egyesült Államokban 9 millió szexfüggő van. Ezzel a témával foglalkozik a show ipar (Bad szex az egyik tévécsatornán)‚ a film (Shame), egy bestseller (Out of the Shadows: Understanding Sexual Addiction) és a Society for the Advancement of Sexual Health, amelynek diagnózisa megállapította, hogy a lakosságnak csaknem 5 %-a érintett. Cikksorozatot szentel neki a Newsweek, amely boncolgatja a jelenség okát. (Aiolus News)
 • Koncentrációs képesség a modern technológia korábanKoncentrációs képesség a modern technológia korábanA XIX. században Freud és kollégái még hisztérikus embereket láttak mindenhol. A mai pszichiáterek inkább a koncentrációs zavarokkal küzdőkkel foglalkoznak és úgy látják, hogy a baj egyik kiváltója az újtechnológia. Általános és mértéktelen használata felveti, hogy az e-mailek, a mobiltelefonok hangja mellett képesek vagyunk-e hosszabb időt igénybe vevő szellemi munkára, képesek vagyunk-e ellenállni a sokféle figyelemelterelő „csábításnak”. (Aiolus News)
 • A döntéshozatal fárasztA döntéshozatal fárasztA siker útja döntésekkel van kikövezve, de ez fáradtsággal jár és koptat. Kutatók vizsgálták egy izraeli bíróság napi munkáját és észrevették, hogy a döntésekből következő fáradtság komoly mértékben befolyásolja a bírák ítélkezését. Ugyanaz a bíró több lehetőséget adott a védekezésre azoknak a vádlottaknak, akik reggel kerültek eléje, mint a délutániaknak, akikkel rövidebben és idegesen járt el. (Aiolus News)
 • Agyleszívott diákokAgyleszívott diákokSokat hallunk manapság arról, hogy nemcsak a dolgozó emberek, hanem már a diákok is túl vannak terhelve. Amikor azt hallom, hogy „bezzeg milyen jó a mai fiataloknak”, a legkevesebb, hogy sóhajtok egy mélyet és nem irigykedésből, sőt…A folyton-folyvást emlegetett információ-áradatot kezelni is tudni kell, gyakran nemcsak a diákok, hanem maguk a tanárok is elvesznek bennük, és valóban, szinte minden tudományra igaz, hogy egyre nehezebb kiválasztani azt, ami fontos, ami hasznos, ami építi a szellemet. (Aiolus News)
 • Vannak-e a Földhöz hasonló planéták?
 • Képzeleted - a lelked műhelye
 • Tanulmány a városi zajok csökkentéséhez
 • A gyerekek belső jólétérőlA gyerekek belső jólétérőlSzülőnek lenni soha sem volt egyszerű. Napjainkban talán még bonyolultabb. A ma felnőtteinek nincs idejük és eszközeik arra, hogy sokoldalúan neveljék gyermekeiket. Ha ma a legkisebb teremtmények életútja hosszúnak és kanyargósnak bizonyul, ez gyakori véleményünk szerint csupán annak tudható be, hogy hiányoznak az alapismereteik.A tv, a videojátékok, a számítógép és a rádió által bombázott mai ember kisgyermekei úgy szívnak fel mindenféle impulzust és információt, mint a szivacs. De mindez valóban arra szolgálna, hogy nevelődjenek? Egy gyereknek hogyan sikerülhetne kiszabadulni az adatoknak ebből a hihetetlen tömkelegéből? (Aiolus News)
 • Nyerő-e a beállítottságod?
 • Fogyasszunk kevesebb sót, több káliumot
 • Energia-termelő lábak
NRGENS