Életenergia
Az utolsó európai hegyi teherhordókAz utolsó európai hegyi teherhordók

Edo Lipták alig látszik ki a méretes söröshordó, az ásványvizes és kólás palackok, meg a széncsomag alól: a 37 éves szlovák férfi, az utolsó európai hegyi teherhordók egyike nekiindul kimerítő útjának. A Magas-Tátra az utolsó menedéke ennek a kihalófélben lévő foglalkozásnak, amely nem sokban különbözik a híres himalájai serpákétól. Máshol mindenütt helikopterek vagy felvonók látják el ezt a feladatot. „Nagyszerű munka ez, szabadságot, energiát és kitartást ad nekem” – mondta Edo Lipták, mielőtt nekivágott volna a tengerszint felett 1285 méteres magasságban fekvő Tarajkára vezető 2,5 kilométeres útnak. (mult-kor.hu)


 • A ranglétra csúcsa

  Főnöknek születünk, vagy azzá válunk?Légy jó időben, jó helyen. Szüless oda, ahol a családi vállalkozás magával ragad, esetleg házasodj be. No és van, aki azt vallja: indulj el lentről, járd végig a szamárlétrát, küzdj a sikerért, úgy válj vezetővé. Példa létezik mindegyikre, az érvényesülési vágy pedig csak egyre fokozódik. Vezetői feladatok ellátására születhet az ember, de a többségnek akad bőven tanulnivalója. (energiacentrum.com)


 • Az élet minősége

  Mai, a fogyasztói szemléletet erőltető világunkban a gazdagságot elsősorban „anyagi javakban bővelkedés” értelmében értik. Nem is olyan régen szemléletünkben a lelki, szellemi, erkölcsi értékek bősége is hozzátartozott a gazdagsághoz, és az igazi gazdagság az élet minőségében állt. Az emberi fejlődést ma sem lehet egyedül a jövedelemre leszűkíteni. A pénz nem megfelelő mértéke korlátja lehet olyan alapvető emberi életminőségeknek, mint a szabadság, a képzettség, a szabadidő vagy az egészség. Minden fejlődés és minden életminőség elérésének alapja az emberi képességek kibontakoztatása. Megfelelő egészségi állapot, világismeret és önismeret, képzettség nélkül nem lehetünk azzá, akinek születtünk. Jó közérzetünk, kiegyensúlyozott lelkiállapot, hosszú távú tájékozottság nélkül az emberek nem tudják kibontakoztatni legjobb képességüket. (energiacentrum.com)


 • Hiánycikk lehet néhány élelmiszerHiánycikk lehet néhány élelmiszer2020-ra több alapvető élelmiszer ára is a duplájára emelkedik, a folyamat pedig nem áll meg, legalábbis, ha nem teszünk valamit sürgősen. Kiürülnek a szupermarketek? Globális felmelegedés, emelkedő benzinárak, a gazdasági válság miatti egzisztenciális szorongás – csak három világvége-tünet, amelyet szinte mindenki közvetlenül, a saját bőrén érez. Egyre több szó esik azonban egy ezeknél is fenyegetőbb – és persze ezekkel összefüggő – veszélyről, amelynek azonban az átlagpolgár nem tulajdonít különösebb jelentőséget. A globális élelmiszerkrízisról van szó, azaz arról, hogy hamarosan – optimista becslések szerint évtizedeken belül – összeomlik a ma ismert élelmiszeripar, nem lesz hozzáférhető kényelmesen és olcsón az étel. (nana.hu)
 • Tárgyakat mozdítanak el az ufósugarakTárgyakat mozdítanak el az ufósugarakA világon nagyüzemben folynak olyan kutatások, amelyek a Star Trek filmből ismert technológiákat igyekeznek kifejleszteni. Egy kínai fizikus most döbbenetes eredményéről számolt be: tárgyakat tud fölszippantani valamiféle sugárnyalábbal. Moziból ismert jelenet: a tisztás fölött hangtalanul lebegő csészealjból hirtelen fénynyaláb zúdul a főhősre, s valósággal fölszippantja a földönkívüliek járművébe. Lehet, hogy mindehhez nem is kellenek már ufók? Legalább negyven laboratórium végez teleportálással kapcsolatos kísérleteket, és sokan foglalkoznak gondolatolvasással, tárgyak láthatatlanná tételével, térváltással, agyműködést befolyásoló eszközökkel, időutazással. Ráadásul nem hiába, hiszen a sci-fi kalandregényekbe illő eszement kísérletek egyre reménytelibb eredményeket produkálnak. (borsonline.hu)
 • Orbán: a jóléti társadalmak munka alapúvá válnakOrbán: a jóléti társadalmak munka alapúvá válnakA miniszterelnök szerint a jóléti társadalmak korából a munka alapú gazdaság korába érkeztünk, és azok az államok lesznek sikeresek, amelyek stabil gazdasági, politikai háttérrel bírnak, és növelik a foglalkoztatási rátájukat. Bezárkózás helyett az unió bővítésére van szükség, és arra, hogy stratégiai partnerként tekintsünk Oroszországra – mondta a miniszterelnök. (MR1-Kossuth Rádió) + (VIDEÓ)
 • ÉszjárásÉszjárásHatékony gondolkodókra mindenkor nagy szükség van. Aki ismeri a dolgok hogyanját, sosem marad munka nélkül, azonban vezető az lehet, aki tisztában van a dolgok miértjével is. A hatékony gondolkodók megoldják a problémákat, sosem szűkölködnek olyan ötletekben, amelyekkel fel lehet építeni egy szervezetet, és mindig bízvást számíthatnak a szebb jövőre, és egyvalamiben mindnyájan hasonlítanak egymásra: a gondolkodásmódjukban! A jó hír, hogy a sikeres emberek gondolkodásmódja elsajátítható! Ha megváltoztatod a gondolkodásmódod, az életed is megváltozik! A jó ötletek ritkán vesznek üldözőbe valakit.
 • A kiválóság titkaiA kiválóság titkai„Ha az ember nem tudja, melyik kikötőbe igyekszik, nincs szél, mely jó lenne számára”, ha nincs egy nagy cél, nincs tartalmas és boldog élet. De mi a boldog élet, amire mindnyájan vágyunk? A görögök szerint a boldogság nem más, mint a bennünk rejlő képességek maradéktalan kibontakoztatása a kiválóság szintjén. A kiválóság magvai nem a születés ajándékai, nem az öröklött vagyon, nem az intellektus, a külső megjelenés, a faj, a szín, vagy a pozíció. A kiválóság magvai - magatartásformák, beállítottságok, gondolatok, amelyek formálódni kezdenek már gyermekkorban, és az évek múlásával egyre erősödnek, míg olyan erősek nem lesznek, mint az acélbilincs, és meghatározzák a jellemünket egész felnőtt korunkra. A siker nem más, mint állandó törekvés egy nagyszerű eszmény megvalósítására, de úgy, hogy a megvalósítás mások előnyére, nem pedig mások rovására történik. Ez azt jelenti, hogy amikor dolgozunk valamin, valaminek a megvalósításán munkálkodunk, különösen, ha ez biztosítja számunkra azt a tiszteletet és méltóságot, ami az emberi nem tagjaként kijár nekünk, akkor a sikeren munkálkodunk.
 • Rudyard Kipling: Ha
 • A figyelmesség ereje
 • Gyönyörű képességünk, a rend
 • Az életerő megőrzéseAz életerő megőrzéseMinden nap reggel első gondolatunk valami jó és éltető legyen. Igyekezzünk gondolatainkat napközben is pozitív történésekre irányítani. Figyelmünkkel azt tüntessük ki, ami jó. Csak azokkal a dolgokkal foglalkozzunk tartósan, amelyekre közvetlen ráhatásunk van. Figyelemenergiánkat arra a tennivalóra fordítsuk, amellyel itt és most dolgunk van. Tudatosan válogassuk meg, milyen információval táplálkozunk. Olvassunk lélekemelő szépirodalmat, bölcs gondolatokat, bármit, ami megérint a lelkünket, ami továbbgondolásra vagy cselekvésre késztet.
 • A munka nemesít?
 • Pénz és életenergia
 • Feszültségoldás – étellel
NRGENS