Életenergia2013 június 09

Kőkorszaki tornászok

Kőkorszaki tornászok

Csüngnek a fákon, majd levetik magukat róluk, hatalmas köveket hajigálnak, fatörzseket cipelnek, mezítláb másznak fel cölöpökre jó fizikumú emberek. Ezek mind egy új sportág, a paleolit torna elemei, amelynek divatja kezd átszivárogni Amerikából Európába is. (Aiolus News)

Az új módi néhány éve kezdte meg diadalmenetét, és lassan minden más testedzés népszerűségét felülmúlja: egyre több amerikai adózik a kőkorszaki ember testnevelésének.

A paleotorna hívei kerülik az edzőtermeket: e módszer kulcsa a természet, a test és minden olyasminek a felhasználása, amibe az ember jártában-keltében a szabad ég alatt belebotlik. Nem beszélve arról, hogy mennyivel jobb a levegő a parkokban, az erdőkben, mint a fülledt, zajos, és uram bocsá’ emberszagú konditermekben…


A kőkorszaki tornászok összejövetelei a New York-i Central Parkban kezdődtek, ahol már eddig is hagyománya volt a szabadtéri sportoknak a kocogástól a lovaglásig. És minden szégyenérzet nélkül utánozzák a barlangi emberek mozgását is. Ma már az Egyesült Államokban mindenütt megtaláljuk e „sportköröket”, Los Angeles-től Bostonig.

Lehet, hogy a 21. században valóra válik Jean-Jacques Rousseau felhívása: „Vissza a természethez?”

Kapcsolódó  cikkek:

Életenergia / News

Teljes cikk >>

Forrás: energiacentrum.com/Aiolus News


NRGENS