Életenergia2013 június 26

Várandóság és autizmus: a szennyezettség hatása a gyermek egészségére

Várandóság és autizmus: a szennyezettség hatása a gyermek egészségére

A Harvard School of Public Health /HSPH / kutatása szerint azoknak a várandós nőknek, akik nagy mértékű atmoszférikus szennyezettségnek vannak kitéve, kétszer akkora kockázattal kell szembenézniük azzal a lehetőséggel, hogy születendő gyermekük autista lesz, mint azoknak a nőknek, akik olyan zónákban élnek, ahol a levegő szennyezettsége alacsony fokú. (Aiolus News)

A kutatóknak az Egyesült Államokban egyedülálló tanulmánya az Environmental Health Perspectives szakfolyóiratban jelent meg.

A dieselnek, az ólomnak, a mangánnak, a higanynak, a metilkloridnak és más mérgező anyagnak ismert az agyra és a gyermek fejlődésére gyakorolt negatív hatása.

Két korábbi tanulmány szerint ez a káros hatás kifejeződhet az autizmusban is. A vizsgálatok azonban akkor az USA-nak csupán három településére terjedtek ki.

A HSPH kutatói a vizsgálatba 325 olyan nőt vontak be, akiknek autista gyermekük született és 22 ezer olyant, akiknek gyermekeinél ezt nem észlelték. Vizsgálatuk megerősítette, hogy szoros összefüggés van a szennyezettség különböző fokai és az autizmus között.

A kutatók véleménye, hogy további vizsgálódásokra van szükség, mérni kell a várandós nők és a csecsemők vérében a fémek és más szennyező anyagok mértékét. Az alapos felmérés segíthet olyan intézkedések meghozatalában, amelyek csökkentik kitételüket ezeknek a szennyezéseknek.

Teljes cikk >>

Forrás: energiacentrum.com/Aiolus News

NRGENS