Életenergia2014 május 01

Vissza a régi önmagunkhoz - A produktivitás visszaszerzése

Vissza a régi önmagunkhoz - A produktivitás visszaszerzése

Gyakran találkozom sikeres Vállalkozókkal, akik kemény munkával, jókor egy jó ötletet elkapva megvalósították önmagukat, a nulláról indulva saját elszántságuknak, kitartásuknak, kemény munkájuknak és tehetségüknek köszönhetően felértek a csúcsra. Mára már nagy céget vezetnek, komoly felelősséget vállalva munkatársaikért egyre több munkával és ennek ellenére egyre kevesebb sikerrel küzdenek a nehezülő piaci versenyben. Vajon mi történhetett? Az egykori lendület megkopni látszik, pedig a személy ugyanaz. Az alapok – a képességek, akarat, rátermettség - ugyanaz, az eredmények mégis el-elmaradozni látszanak, a korábbi lendület helyét átveszi a küzdelem. Ez a küzdelem sokszor a legnehezebben kontrollálható területen zajlik – saját magukban! És a színfalak mögött a Vezér roskadozik, omladozik és keresi az utat visszafelé – vissza régi önmagához! Mit nem adna, hogy újra a teljesítőképessége csúcsán legyen! A küzdelem a lehetetlen határait súrolja, azonban nem reménytelen! (energiacentrum.com)

Vajon mi áll a színfalak mögött, mi is az oka ennek a „belső inproduktivitásnak”?

Egy munkahelyen mindig jelen van a stressz, eleinte azonban ez pozitív stresszként érzékelhető. Kezdetben a dolgozók lelkesek és eredményorientáltan végzik a munkájukat, a jutalmuk a cég növekedése következtében a pénztárcájukban is megmutatkozik a fizetéskor. Jönnek az eredmények ez még motiváltabbá tesz mindenkit. A siker egyre nagyobb forgalmat, egyre több bevételt produkál, ami egyre nagyobb koncentrálást, a feladatok delegálását, a felelősség megosztását  igényli. A nagy hajtásban azonban sokszor ellenkezőjébe csap át a dolog – megjelenik a fáradtság, kimerültség, idegesség, a hibás döntések, amik következtében csökken a kreativitás, feszültté válik mindenki és személyi ellentétek is kialakulhatnak. A stressz a lelket emészti (és a betegségek a modern kutatási eredmények szerint legalább 95%-ban pszichoszomatikusak) azaz a lélek betegíti meg a testet – beteggé tehet és tesz fizikai szinten bárkit. Nemcsak fizikai, lelki szinten is „betegek képződnek”!

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a stressz, amit meg- és átélünk, nem múlik el hatástalanul! Képzeld el a tested, mint egy számítógépet! Minden, ami rossz dolog történt veled, mintegy kis programként rögzül ebben a számítógépben és a legközelebbi hasonló helyzet, körülmény a tudatalattiban - azaz képletesen a winchesterben - bekapcsolja ugyanazt a kis programot, ami következtében a válasz, a stressz-reakció ugyanaz lesz, mint előző alkalommal! Ebben a tekintetben soha nem a tudatos elme az, ami dönt, irányít! A felhalmozódó kis programok sokasága pedig egyre nehezebbé teszi a normális működést! Lassul a számítógép – nehezebb a minden reggeli elindulás, lassabban töltődnek be a programok, mintegy „vírussal” telítődik az egykor gyors és hatékony eszköz!

Újabb, mindezt tetéző probléma, hogy nincs megfelelő, ismert, hatékony eszköz-módszer a „vírusirtásra”, a merevlemez kitisztítására és „tördezettség-mentesítésére”! A kemikáliák (anti-depresszánsok) vegyileg avatkoznak be a szervezet működésébe, és mint tudjuk, ennek a későbbiekben nagy ára van! A különböző tréningek módszertani segítséget ugyan nyújtanak, azonban attól, hogy másként tekintünk egy tehénlepényre, elképzeljük, hogy az valójában nem is az, átfestjük és beillatosítjuk – még nem változik meg, lényegében ugyanaz marad! Hasonlatunkban a tehénlepény a stressz által okozott/érzékelt probléma és ahol helyet foglal, az az elménk. És ide igen nehéz bejutni! Disszidálhatunk bárhova, felkapaszkodhatunk a legmagasabb hegycsúcsokra, a tengerek legmélyére merülhetünk, haladhatunk hangsebességgel, mégsem tudjuk elhagyni, mert az bizony követ mindenhová – mégpedig a saját fejünkben!

Ha mostanra eszedbe jut egy (vagy pár) ismerősöd, akiről úgy érzed, hogy névtelenül beszéltem, az nem a véletlen műve… Az ő számukra ajánlom fel egy személyes konzultáció lehetőségét! Egy úttörő problémamegoldó módszert ajánlok a figyelmébe, amit itthon már három éve sikerrel alkalmazok és az eddig tapasztalt hatásai miatt megfizethetetlen! Ennek ellenére a várható, végleges eredmények tükrében maga az elme-korrekció fillérekbe kerül és roppant egyszerű – csupán pár személyes konzultációról van szó, aminek a hatása garantált! Jelentkezni ennek az oldalnak a szerkesztőségben lehet!

-mentálkorrektor ( https://www.facebook.com/pages/No-Stressz/305030202855580?ref=hl )

Forrás: energiacentrum.com/Aiolus News

NRGENS