Energiahatékonyság
50 milliárd egy új hulladékégetőre50 milliárd egy új hulladékégetőre

Kiírták az ország második hulladékégetőjének a tenderét, amelyen önkormányzatok és az állam által felhatalmazott víziközmű-szolgáltatók indulhatnak. Az eljárás egyetlen lehetséges befutója 50 milliárd forint támogatást nyerhet el. (vg.hu)


  • Kevesebb energia is elég a világnakKevesebb energia is elég a világnakAz energiahatékonyság növekedésével a világ országai együtt 5,7 ezermilliárd dollárral kevesebbet költöttek energiára az elmúlt 25 évben. (vg.hu)
  • Őrülten hatékony motort alkotott egy orosz tudósŐrülten hatékony motort alkotott egy orosz tudósEgy különleges, nagy hatékonyságú belsőégésű motort alkotott, és szabadalmaztatott az Egyesült Államokban egy orosz származású tudós és fia. (energiainfo.hu)
  • Harmadik lett a győri egyetem csapata a Shell Eco-marathononHarmadik lett a győri egyetem csapata a Shell Eco-marathononEurópa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági versenyét dobogós eredménnyel zárta a győri csapat. A Shell Eco-marathon Europe megmérettetés idén különösen nagy kihívás elé állította a résztvevő közel 200 nemzetközi diákcsapatot, akik saját tervezésű és építésű járműveikkel mérkőztek meg a leghatékonyabb jármű címéért. (kisalfold.hu)
  • Kezd meglátszani az odafigyelés Kezd meglátszani az odafigyelés Stagnáló globális energiafelhasználás és károsanyag-kibocsátás jellemezte 2015-öt. A széndioxid-kibocsátás szintje stabilizálódott a 2014-es történelminek is nevezhető lassulás után, lassan, de biztosan éreztetik a hatásukat az energiahatékonysági beruházások és a klímavédelmi intézkedések. (piacesprofit.hu)
NRGENS