Energiatárolás
Indul a nagy magyar energiatároló raliIndul a nagy magyar energiatároló rali

Az alternatív energiatermelést preferáló ALTEO 1,1 milliárd forint összértékű kutatás-fejlesztési projektbe kezd annak érdekében, hogy kidolgozza a hazai energiatárolás modelljét. Siker esetén a magyarországi nap- és szélenergia térnyerését ellenzők érvek nélkül maradnak. (hvg.hu)


  • Elon Musk mentheti meg Dél-Ausztráliát a blackout-tólElon Musk mentheti meg Dél-Ausztráliát a blackout-tólElon Musk megoldást ajánlott Ausztrália leginkább megújuló függő déli államának a black-out elkerülésére, 100 nap alatt 25 millió dollárért egy akkumulátoros energiatárolót telepít. Ha sikertelen lesz a küldetés, akkor az államnak nem kell kifizetnie a tárolót. (energiainfo.hu)
  • A Tesla tényleg megcsinálta: beindították a gigantikus akkumulátor-gyáratA Tesla tényleg megcsinálta: beindították a gigantikus akkumulátor-gyáratFontos mérföldkőhöz érkezett a Tesla: ma legördült a gyártószalagról az első akkumulátorcella a társaság vadonatúj nevadai gyárában, a Gigafactory-ben. (privatbankar.hu)+(VIDEÓ!)
  • Nem lesz elég akku a villanyautókhoz?Nem lesz elég akku a villanyautókhoz?Ahogy egyszerre több autógyártó is megkezdte akár nagy tömegben is eladható elektromos modelljeinek tervezését, azzal a problémával szembesültek, hogy egyelőre képtelenek biztosítani az autók akkumulátor-ellátását. „A kapacitás egyszerűen nem áll rendelkezésre” - mondta a Volkswagen stratégiai igazgatója, Thomas Sedran. (totalcar.hu)
  • Itt az első fecske: startup az MVM CsoportnálItt az első fecske: startup az MVM CsoportnálMagyarországon épül fel a világ első, hálózati termelésre képes power-to-gas (áramból-gázt) erőműve az MVM Csoport és a müncheni székhelyű, megújuló energiával foglalkozó startup vállalat, az Electrochaea GmbH együttműködésében. (lokal.hu)
NRGENS