Energiatárolás
Lehet, hogy túltolta a Tesla: világszerte felütötte a fejét az akkumulátorhiányLehet, hogy túltolta a Tesla: világszerte felütötte a fejét az akkumulátorhiány

A japán elektronikai cégek már panaszkodnak, egyöntetűen a Teslát teszik felelőssé azért, hogy nem jutnak akkumulátorhoz. Iparági források szerint a Gigafactoryban hiába van meg minden tartalék, a gyártást nem képes menedzselni a Tesla. (hvg.hu)


  • Azé lesz a világ, aki megtanulja tárolni az energiát

    A Roland Berger legújabb tanulmánya az energiaraktár rendszerek szükségességét mutatja be a megújuló energiaforrásokból származó energiaellátás biztosításához. A tanácsadó cég jelentős kapacitásbővítésre és az árak csökkenésére számít 2030-ig. (tozsdeforum.hu)


  • A só oldja meg energiatárolási problémáinkat?

    Az Alphabet a lítium-ionos akkumulátorok kiváltásán dolgozik, hogy elsimíthassa a megújuló energiaforrások teljesítményingadozását. (bitport.hu)


  • Jönnek a szupertárolók, ki fog itt fizetni az áramért?Jönnek a szupertárolók, ki fog itt fizetni az áramért?Hamarosan eljön az az idő, amikor nevetni fognak azon, ha az ingyenes szél- és napenergia használata helyett valaki fizet azért, hogy másvalaki termelje meg neki drágán és környezetszennyezően az energiát – jósolja Dale Vince, a megújuló erőforrások termelésében utazó legsikeresebb brit befektető. (hvg.hu)
  • Még több Gigagyárat épít a TeslaMég több Gigagyárat épít a TeslaAz Egyesült Államokban is még 2-3 Gigafactory épülhet, ahogy a Tesla nevezi a hatalmas és hipermodern akkumulátorgyárait. Ezekben az üzemekben nemcsak a Tesla autóit gyártják, hanem az akkukat is, amelyek az elektromos autókba, valamint az otthoni és ipari energiatároló rendszerekbe kerülnek. (index.hu)
  • A Tesla 100 megawattos energiatároló-telepet építA Tesla 100 megawattos energiatároló-telepet építA Tesla építi meg Ausztráliában a világ legnagyobb, lítium-ion akkumulátorra alapozott energiatároló rendszerét, amelyet a Neoen francia csoport által működtetett szélerőműpark táplál - jelentette be az amerikai vállalat pénteken. (napi.hu)
  • Indul a nagy magyar energiatároló raliIndul a nagy magyar energiatároló raliAz alternatív energiatermelést preferáló ALTEO 1,1 milliárd forint összértékű kutatás-fejlesztési projektbe kezd annak érdekében, hogy kidolgozza a hazai energiatárolás modelljét. Siker esetén a magyarországi nap- és szélenergia térnyerését ellenzők érvek nélkül maradnak. (hvg.hu)
NRGENS