Energiatárolás
Warren Buffet is lithiumba fektetWarren Buffet is lithiumba fektet

Miután az elmúlt egy évben megháromszorozódott a lithium ára a világpiacon, ma már nem egyszerűen egy fontos árupiaci termékről beszélünk, amelyre szükség van az elektronikai piacon, hanem egy olyan termék, amely meghatározza az energiaipari forradalmat - írja elemzésében az oilprice.com. (energiainfo.hu)


  • Megmentené Los Angeles-t az áramhiánytól a Tesla

    Újabb nagy vállalásba ugrik a Tesla. A kaliforniai villanyautógyártó új területen hasznosíthatja akkumulátorok terén szerzett tapasztalatait: óriási akkumulátorparkot építenek Los Angeles-nek. A világ legnagyobbját. (totalcar.hu)


  • Nem tudunk mit kezdeni a megújulókkal

    Az EU-tagországok olyan rohamos mértékben emelték a megújulók arányát az energiamixben, hogy számos helyen nem tudják kezelni a hálózatok a bejövő energiát a csúcsidőben. Időszerűvé vált az elavult hálózatok korszerűsítése. (piacesprofit.hu)


  • Az energiatárolás az egyik legfontosabb kérdés a megújuló-energetikábanAz energiatárolás az egyik legfontosabb kérdés a megújuló-energetikábanCanberrában az elkövetkező három évben nyolc különböző gyártó akkumulátoros rendszerét tesztelik. A projektet 336 ezer dollárral támogatja a Megújuló Energia Ügynökség, az eredmények pedig rendkívül fontosak lehetnek az ellátásbiztonság szempontjából, ugyanis a megújulóenergetikai létesítmények áramtermelése részben időjárásfüggő, ezért az energiatermelés ingadozó. (smartinvest.hu)
  • A Tesla robotjai robbanthatnak az akkugyártásban A Tesla robotjai robbanthatnak az akkugyártásban A Tesla gigantikus amerikai akkumulátorgyárában a robotok már készen állnak a termelésre, jóllehet az 5 milliárd dolláros beruházással épülő üzem még csak 14 százalékban van készen. A Nevada államban, Reno közelében épülő üzemben az elektromos autói számára gyárt majd energiatároló egységeket az amerikai techcég. Ha elkészül, ez lesz a világ egyik leghatalmasabb akkumulátorgyára - írja a Voice of America. (energiainfo.hu)
  • 8,3 millió eurót kapnak Brüsszelből sűrített levegőre8,3 millió eurót kapnak Brüsszelből sűrített levegőreAz utóbbi években Észak-Írországról igazán nem lehetett azt mondani, hogy ne volnának fogékonyak az innovációra, de azt, hogy az országnak ipari mennyiségű sűrített levegőre volna szüksége, eddig közülük is kevesen gondolták. Pedig van benne logika. (hvg.hu)+(VIDEÓ!)
  • Üzemanyagot készít a szén-dioxidból a mesterséges levélÜzemanyagot készít a szén-dioxidból a mesterséges levélA megújuló energiaforrások egyre gyorsuló fejlődése ellenére még mindig rengeteg szénszármazék kerül a levegőbe, az eddigi szén-dioxid átalakító berendezések azonban túl költségesek. Most viszont úgy tűnik, van remény a változásra. (24.hu)
NRGENS