Energiatárolás
Lítiumfüggő társadalom épül? Ez lehet a jövő új benzinjeLítiumfüggő társadalom épül? Ez lehet a jövő új benzinje

Az elektromos autók terjedése és a megújuló energiafajták tárolása erősen növeli a lítium iránti keresletet, ami áremelkedést okozhat és növeli a bányavállalatok részvényei iránti érdeklődést is. (privatbankar.hu)


  • Energiatároló vonatok

    Különleges vasúti szerevényeket használna energiatárolóként egy amerikai cég, amely Nevadában rövidesen nekilát az első ipari méretű kísérleti létesítmény kivitelezésének. (energiainfo.hu)


  • Óriási autóipari beruházás jöhet Gödre

    Akkumulátorgyár telepítését tervezi a Samsung a Pest megyei Gödön - írta csütörtöki számában a Magyar Idők, Tuzson Bencére, a körzet országgyűlési képviselőjére hivatkozva. (napi.hu)


  • Paks II.-höz nem kell szivattyús tározóPaks II.-höz nem kell szivattyús tározóNem kell feltétlenül szivattyús energiatározót (SZET) létesíteni a két új paksi blokk létesítése miatt – értesült a Világgazdaság energiapiaci körökből. (vg.hu)
  • Akkumulátorgyárba tol félmilliárd eurót a DaimlerAkkumulátorgyárba tol félmilliárd eurót a DaimlerA német cég Daimler AG 500 millió eurós befektetéssel létrehozza a második lítium-ion akkumulátor üzemét Németországban. A kamenzi termelőegységhez már megvették a szükséges 20 hektáros területet is. (hvg.hu)
  • Feltalálták az akkumulátorok Szent GráljátFeltalálták az akkumulátorok Szent GráljátÉvek óta próbálkoznak azzal kutatók, hogy új akkumulátortechnológiát fejlesszenek ki, ám a kutatások rendkívül lassan haladnak. Az amerikai energetikai minisztérium kutatószervezete egy olyan úttörő megoldást talált, amiről állítják: az akkumulátorok Szent Grálja lesz. (nrgreport.com)
  • Új zöld technológia az energiatermelésben: a P2G hidrogénrendszerekÚj zöld technológia az energiatermelésben: a P2G hidrogénrendszerekA címben szereplő betűszó a „power-to-gas” – villamos energiából gáz – technológiára utal. Az így előállított hidrogén a jövőben döntő szerepet fog játszani a fölös szél- és napenergia tárolásában. (agroinform.com)
NRGENS