Energiatárolás
Örömhír az autósoknak: itt a cambidge-i csodaakkumulátorÖrömhír az autósoknak: itt a cambidge-i csodaakkumulátor

A sci-fi íróknak könnyű. Ha nem kell a szigorú biztonsági, gazdasági és persze főként a természettudományos korlátokon belül gondolkodni, igazán egyszerű leírni, hogy száz év múlva csendes, gyors, repülni is tudó, önmagát vezető autókkal száguldozik majd az emberiség, amelyeket soha nem kell tankolni sem. (24.hu)+(VIDEÓ!)


  • Elhárul az utolsó akadály az olcsó áram elől

    Néhány éven belül megoldódhat a szél- és a napenergia felhasználásának utolsó nagy hiányossága: a csúcsidőben termelt áram elraktározása - derül ki egy friss felméréséből. Nem csupán a szénerőművek, hanem a gáztüzelésű erőművek napjai is meg vannak számlálva. (napi.hu)


  • Föld alatt tárolt nap-, víz- és szélenergia helyettesítheti a tüzelőanyagokat

    A Stanford és a Berkeley kutatói megoldást találtak a nap-, víz- és a szélenergia hatékony tárolására. A fosszilis tüzelőanyagokat helyettesítő rendszer megbízható és olcsó nemzeti elektromos hálózatot eredményezhet. (mandiner.hu)


  • Robbanás előtt a lítiumiparRobbanás előtt a lítiumiparMíg az olaj és más árupiaci termékek ára hónapok óta tartó lejtmenetben van, a rohamosan fejlődő akkumulátorgyártáshoz nélkülözhetetlen ásvány, a lítium lehet a következő slágertermék, amire a befektetőknek érdemes lesz figyelniük. (nrgreport.com)
  • Gombákkal tennék olcsóbbá az akkumulátorokatGombákkal tennék olcsóbbá az akkumulátorokatA kétspórás csiperke segítségével remélik meghosszabbítani a lítiumion-akkumulátorok élettartamát a Kaliforniai Egyetem kutatói. (ipon.hu)
  • Szállítja otthoni akkumulátorait a TeslaSzállítja otthoni akkumulátorait a TeslaA cég elindította pilot programját, egyelőre csak a 7 kWh-s modellek kerülnek ki a vásárlókhoz, a nagyobb, 10 kWh kapacitású Powerwallok szállítására 2016-ig várni kell. (hwsw.hu)
  • Örökké élhet a szuperakkumulátorÖrökké élhet a szuperakkumulátorAz akkumulátorok belsejének szilárdítása lehet az örökké tartó telepek kulcsa. A Samsung mérnökei a terület élenjáró kutatóival együtt dolgoznak a megoldáson. (origo.hu)
NRGENS