Energiatárolás
Légy a levesben: a Tesla otthonra szánt akkumulátorai nem jók a napenergiáhozLégy a levesben: a Tesla otthonra szánt akkumulátorai nem jók a napenergiához

Kihozta negyedéves eredményét a Tesla, és egyben lelkendezett a cégvezér, hogy milyen kereslet van az új akkukra. Van viszont egy nagy bökkenő. (privatbankar.hu)


  • Beköltözne a háztartásokba a Tesla

    A villanymotoros autók után új irányba nyit a Tesla. Elon Musk cégvezető háztartások és irodák energiaellátását könnyítené meg a Powewall akkumulátorokkal. A lithium-ionos berendezéseknek köszönhetően éjszaka is felhasználható a napenergia. (totalcar.hu)


  • Egy perc alatt feltölthető az alumínium aksi

    Az újratölthető lítium elemek és akkumulátok hatalmas változást hoztak a mindennapi életünkben. A karóráktól kezdve a repülőgépekig, mindenütt ezek helyettesítik a korábbi, jóval nehezebb, egyszer használatos alkáli elemeket. Sajnos időközben már ezek felett is eljárt az idő. (euronews.com)+(VIDEÓ!)


  • Felesleges csomagolóanyagból készülhet a jövő akkujaFelesleges csomagolóanyagból készülhet a jövő akkujaA maiaknál hatékonyabb Li-Ion akkumulátorok készítését teszi lehetővé a csomagolásnál használt térkitöltő chips. A Purdue Egyetem kutatói rájöttek, hogy a csomagolásnál használt és általában jórészt a kukába kerülő térkitöltő chipsből miként lehet a jelenlegi Li-Ion akkumulátorok hatásfokát növelő anódot gyártani. (geeks.hu)
  • Jön az újabb áttörés: valósággá válik az ingyen áramJön az újabb áttörés: valósággá válik az ingyen áramA zöldenergia előretörése után most a megtermelt áram tárolásában várható fordulat, ami szakértők szerint óriási változást hozhat az egész világgazdaság működésében. (napi.hu)
  • Megújuló energiatárolási ötleteket vár a BASFMegújuló energiatárolási ötleteket vár a BASFMegújuló forrásból származó villamos energia tárolására hirdet innovációs versenyt a BASF német vegyipari cég, a nyertes pályázók díja fejenként 100 ezer euró és közös kutatási projekt lehetősége a vállalattal. (ma.hu)
  • Teljesen leválhatnak a szolgáltatókról, akik napelemeket szerelnek ...Teljesen leválhatnak a szolgáltatókról, akik napelemeket szerelnek ...A napelemek energiatermelése az időjárás és az évszak függvényében jelentősen változhat. Ezeket az ingadozásokat eddig úgy oldották meg a tulajdonosak, hogy a többletenergiát eladták a szolgáltatóknak, vagy a hálózatról vásároltak a fogyasztók, ha nem lett volna elég a saját energiatermelésük. (transindex.ro)+(VIDEÓ!)
NRGENS