Energiatárolás
Nemsokára megvásárolható lesz a hidrogéntartalmú elem?Nemsokára megvásárolható lesz a hidrogéntartalmú elem?

A Brunton nevű amerikai cég úgy tervezi, hogy kiskereskedelmi forgalomba hozza a hidrogén reaktor elnevezésű hordozható hidrogéncellás töltőegységét, írja a National Geographic magyarországi internetes kiadása. A szabadtéri használatra készült akkumulátor maximum 2,1 A áramerősséget biztosít, és ezen felül mást nem bocsát ki, mint egy kis vízgőzt és egy enyhe sziszegő hangot. (magyarszo.com)


  • Nincs áram? Semmi gond, az autó majd megfőzi a teát

    A hely ahol az autók által tárolt energia látja el házunk fontosabb elektromos eszközeit, ha esetleg elmegy az áram. A Honda még 2012-ben adta át az E-Kizuna projekt keretében Szaitama városban a kisésrleti "okosotthonkat", úgynevezett Smart Home-okat, amelyek saját energetikai rendszerrel ellátott házak és hozzájuk tartozó járművek egyvelege. (hir24.hu)+(VIDEÓ!)


  • Mini hidrogénreaktor túlélőtúrához

    Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megengedhetjük magunknak, hogy több mint egy hetet konnektormentes környezetben töltsünk, de az okostelefonunkról vagy az abban lévő GPS-ről még így sem mondanánk le, akkor számtalan környezetbarát megoldás létezik arra, hogy az 1-1,5 napokat bíró mobilunkat életben tartsuk a túra alatt. (pto.hu)


  • Energiatárolási forradalom előtt áll a világEnergiatárolási forradalom előtt áll a világÚj, nagyteljesítményű energiatároló berendezések megjelenése teheti hatékonyabbá a villamosenergia-rendszer működtetését, valamint segítheti a megújuló alapú erőművekben megtermelt áram hálózati fogadását. (energiainfo.hu)
  • Jön az óriásakku-projektJön az óriásakku-projektA Mavir Zrt. detki alállomásán létesül a társaság kísérleti 1 megawatt teljesítményű akkumulátor parkja, amelyet további, 29 megawatt teljesítményű egységek követhetnek. Az első egység szállítására még az idén kiírhatják a pályázatot. Az óriás akkuk bevetésével több zöldáramot fogadhat be a villamosenergia-rendszerünk, és nő a biztonsága is. (vg.hu)
  • Európa legnagyobb lítiumos akkumulátoraEurópa legnagyobb lítiumos akkumulátoraVégéhez közeledik Európa legnagyobb lítiumos akkumulátorának kísérleti szakasza. Az angliai Bedfordshire-ben, három ipari partner–az S&C Electric Europe, a Samsung SDI, és Younicos - megtervezett egy megatároló létesítményt, amely a lítium ionjainak technológiáját alkalmazza. (Aiolus News)
  • Vizelettel tölthető fel a mobil akkujaVizelettel tölthető fel a mobil akkujaFillérekből feltölthetjük majd az okostelefonunk akkuját, ha elterjed a brit tudósok által kifejlesztett új áramtermelési módszer, amelyben az emberi vizeletet hasznosítják. (index.hu)
NRGENS