Energiatárolás2017 március 12

Elon Musk mentheti meg Dél-Ausztráliát a blackout-tól

Elon Musk mentheti meg Dél-Ausztráliát a blackout-tól

Elon Musk megoldást ajánlott Ausztrália leginkább megújuló függő déli államának a black-out elkerülésére, 100 nap alatt 25 millió dollárért egy akkumulátoros energiatárolót telepít. Ha sikertelen lesz a küldetés, akkor az államnak nem kell kifizetnie a tárolót. (energiainfo.hu)

A Tesla-vezér azután ajánlotta fel közreműködését a közösségi médiában, hogy Dél-Ausztráliát az áramszolgáltatás összeomlása fenyegeti. A kormány kész az együttműködésre mindazokkal, akik megoldást kínálnak a blackout elkerülésére – idézi az ausztrál energia és környezetvédelmi minisztert a Reuters.  Musk egy 100 megawattórás rendszer telepítését ajánlotta fel. Az ausztrál szoftvercég, az Atlassian Corp. társalapítója Mike Cannon-Brooks, ugyancsak a Twitteren hét napot kért Musk-tól, hogy a politikai támogatást és a finanszírozást megszervezze.

A hírügynökségek emlékeztetnek, hogy a Tesla a héten mutatta be – a háztartási naperőhasznosítás szempontjából világelső – Ausztráliában a Powerwall 2-t, a tesla intelligens tárolórendszerét.

Teljes cikk >>

Forrás: energiainfo.hu

NRGENS