Fenntartható fejlődés
Megy a licitálás, az olajnak nincs esélyeMegy a licitálás, az olajnak nincs esélye

Jelenleg a kitermelt olaj 55 százalékát használja fel a közlekedési szektor, és bár az elektromos autók piaca nagyon kicsi, globálisan még százalékos arányban is alig mérhető, erőteljes tempóban növekszik. (zoldhullam.blog.hu)


  • A fenntartható fejlődés érdekében növelik az áram árát Németországban

    Több német áramelosztó hálózat egyszerre jelentette be a napokban, hogy növeli az elektromos áram fogyasztói árát. Az intézkedés 2017 januárjától lép életbe, a pótdíj összege pedig kilowattóránként 6,35 centről 6,88 centre emelkedik. Az villanyszámla növekedésével a megújuló-energetika iparának fejlesztését szeretnék elérni. (smartinvest.hu)


  • Hihetetlen jóslat, sokan megélhetik a teljesülését

    A világ energiafelhasználása nem növekszik tovább a végtelenségig annak ellenére, hogy az emberiség létszáma és igényei bővülnek – állítják amerikai kutatók, aki azt is megsaccolták, mikor éri el az energiafogyasztás a csúcsát. Nem is olyan sokára. (napi.hu)


  • A nonprofit szektor katalizátor kell legyen a fenntarthatósági törekvésekbenA nonprofit szektor katalizátor kell legyen a fenntarthatósági törekvésekbenA fenntartható fejlődés elérésében elsődlegesen az üzleti szektor szereplői hozhatnak áttörést ugyanis a szükséges anyagi és humán erőforrások biztosítása nélkül csekély mértékű fejlődést lehet elérni. (chikansplanet.blog.hu)
  • Nincs elég kényszer a fenntarthatósághoz Nincs elég kényszer a fenntarthatósághoz Tavaly a fosszilis tüzelőanyagokkal 35,5 milliárd tonna szén-dioxidot bocsátott ki a világ. Mivel a fosszilis ásványvagyon kimerülése nem fenyeget a közeljövőben, a globális felmelegedés megfékezése az emberiség saját elhatározásán múlik. Mindenesetre globális megállapodásra és hihetetlen gyors cselekvésre van szükség. (piacesprofit.hu)
  • Csendes fenntarthatósági forradalom a pénzügyi szektorbanCsendes fenntarthatósági forradalom a pénzügyi szektorbanA háttérben zajlik a nemzetközi pénzügyi rendszer átalakítása a klímavédelmi és fenntarthatósági szempontok mentén, a magán- és az állami szférában egyaránt. (chikansplanet.blog.hu)
  • Fejlődést és békét remélnek az épülő gázvezetéktől Közép-ÁzsiábanFejlődést és békét remélnek az épülő gázvezetéktől Közép-ÁzsiábanTürkmenisztánban megkezdték az új nemzetközi földgázvezeték építését. A projekt elnevezése, a TAPI annak a négy országnak a kezdőbetűjéből származik, amelyet a csővezeték majd összeköt: Türkmenisztán, Afganisztán, Pakisztán és India. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
NRGENS