Fenntartható fejlődés
Lélekkel közelíteni a földhözLélekkel közelíteni a földhöz

Pierre Rabbi algériai származású francia költő-filozófus évtizedek óta híve az agroökológiának, amelyet a természethez való visszatérésnek nevez. Lélekkel kell közelíteni a földhöz, magunkat is az ökorendszer részének tekinteni és nem uralkodni rajta - mondja.Rabbi, miután megpróbálkozott a gyári munkával, családjával az Ardeche-be, e Rhone-Alpes-i zord, hegyes, száraz vidékre költözött, hogy művelje a földet. (Aiolus News)


  • Kísérletek fenntarthatóbb repülőgép modellel

    Hatékonyabb és kevésbé szennyező repülőkre van szükség, hogy az aeronautikai ipar meg tudjon felelni annak a kihívásnak, hogy 2005-höz viszonyítva 50 %-al csökkentse 2050-ig a káros kibocsátásokat. A gyártó cégek tanulmányozzák a lehetőségeket és ezek között szerepel, például, az ellenkező irányba forgó, egyetlen tengelyre szerelt légcsavarpár. (Aiolus News)


  • London tovább zöldül

    Függőkertek, zöld falak a városokban a szmog és a szennyezés ellen innovatív és gazdaságos módon: brit kutatók szerint nagyobb mennyiségű fa és növény a városokban meg tudja tisztítani a forgalom által leginkább fertőzött zónákat. Fáknak, bokroknak, sövényeknek, kúszó növényeknek köszönhetően a szennyezettséget 30 %-kal le lehet csökkenteni. (Aiolus News)


  • Pusztul az Alpok flórájaPusztul az Alpok flórájaEgy tanulmány kimutatta, hogy Alpokban az endémikus / csak kis területeken élő/ növényfajták vannak a legjobban kitéve a felmelegedés káros hatásainak.A globális felmelegedésnek a növény- és állatvilágra gyakorolt negatív hatása egy ideje jól ismert. A növények migrálni próbálnak hogy túléljék. A hegyekben feljebb törekednek, de csak egy bizonyos pontig tudnak, mert a befogadó területek egyre kisebbek, a fajták közötti verseny pedig egyre nagyobb lesz. (Aiolus News)
  • Városi oázisVárosi oázisSaigonban (Ho Shi Minhville) a délkelet-ázsiai régió egyik legnagyobb népsűrűségű városában néhány hónapja felavattak egy épületet, amely nemcsak növényzetet visz be az épületbe, hanem azt teszi az épület fő elemévé. Kívülről az épület olyannak látszik, mint kiugró párkányokra elhelyezett virágágyás sor, amely teljesen átalakítja az építmény hagyományos arculatát, de azért megőrizve a vietnámi építkezés néhány tipikus népművészeti elemét. (Aiolus News)
  • Aruba, a dekarbonizált szigetAruba, a dekarbonizált szigetAruba, a Karib-tengeren található kis holland protektorátus energia szükségletének egyötödét a szélenergia adja, de sziget tovább akar lépni és aspirál “ a világ első fenntartható energiával működő gazdasága” címre és a napenergia felhasználásáva1 akarja bővíteni az alternatív forrásokat. (Aiolus News)
  • Az ökológia diadala egy amazóniai szigetenAz ökológia diadala egy amazóniai szigetenIlha das Cinzas / A Hamvak szigete/ hatórányi hajóútra van Macapatól, Amapá brazíliai állam fővárosától. A sziget példája lehet az emberi tevékenység és a természet közötti harmóniának. Érintetlen erdők, cölöpökre épített faházak, szűrt és reciklált víz, természetbarát földművelés és halászat… (Aiolus News)
NRGENS