Fenntartható fejlődés
A jövő mezőgazdasága: a termés másodlagosA jövő mezőgazdasága: a termés másodlagos

Lehetséges-e a mezőgazdaságban több terméket előállítani kevesebb erőforrás felhasználásával? Ezt kutatják Bolognában a Figaro nevű európai projekt keretében. (euronews.com)+(VIDEÓ!)


  • Zöld pékség? Igen, van már ilyen

    Sok helyen csak beszélnek a fenntartható fejlődésről, aminek meghatározása sem könnyű. És van, ahol komolyan tesznek is érte - napelem, napkollektor, szélkerék. Létezik egy 110 éves pékség Németországban, ahol az elmúlt években áttértek a megújuló energiaforrásokra, kizárólag ilyeneket használnak fel. (hirado.hu)


  • Az energetikai jövőképről tárgyalt a fenntartható fejlődés bizottsága

    A kormány centralizált és az atomenergiára magas részarányban támaszkodó energiarendszert képzel el, míg független szakértők inkább decentralizált és a megújuló energiára épülő modellt szeretnének Magyarországon. (orientpress.hu)


  • Önérdekből zöldülnek a cégek Önérdekből zöldülnek a cégek Egyre több politikus ismeri fel világszerte, hogy a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés nem ellentétes a gazdasági érdekekkel – fejtette ki lapunknak a világ egyik legtekintélyesebb, 1982-ben alapított, környezeti kérdésekkel foglalkozó kutatóintézete, a World Resource Institute európai igazgatója, Kitty van der Heijden, aki néhány napja Budapesten tartott előadást hazai üzletembereknek. (nol.hu)
  • Villanyhajtással a fenntartható mobilitásértVillanyhajtással a fenntartható mobilitásértNapirendre került a rugalmas Energiaunió az Európai Unióban, és megkezdődött a keretstratégiájának kidolgozása. Jó lenne, ha környezetvédő szervezetek egységes álláspontra jutnának néhány alapvető kérdésben, még mielőtt véglegessé válik. (levego.hu)
  • Szén-dioxidból benzinSzén-dioxidból benzinA szén égetése során felszabaduló szén-dioxid többnyire felhasználatlanul távozik a levegőbe. A szén-dioxid üvegházhatású gáz, amely a kutatások szerint 97%-ban hozzájárul a globális felmelegedéshez. (365.reblog.hu)
  • Mátra: élet a lignit után Mátra: élet a lignit után Új szénalapú projektek helyett ipari parkjára és megújuló beruházásokra összpontosít a Mátrai Erőmű, közölte a Világgazdasággal Valaska József igazgatósági elnök. (vg.hu)
NRGENS