Fenntartható fejlődés
Fenntarthatatlan a nonprofit energiaszolgáltatásFenntarthatatlan a nonprofit energiaszolgáltatás

A vezető energiacégek véleménye szerint az árszintek újraértékelése előbb-utóbb megúszhatatlan, de a hatékonyság növelésére is nagy hangsúlyt kell fektetni a jövőben. Nonprofit alapon ugyanis ezeknek a szolgáltatásoknak a fenntarthatósága lehetetlen - hangzott el egy tegnapi, a Portfolio.hu portál által rendezett konferencián. (nepszava.hu)


  • Háború: tünet és eszköz?

    „A háborúk és fegyveres konfliktusok a fenntartható fejlődés legnagyobb visszavetői!” Általános igazságként illik elfogadni a megállapítást, és a maga csupasz általánosságában talán igaz is. Csakhogy (főleg) a modern kor fegyveres konfliktusainak áttekintése nem feltétlenül támasztja alá a fenti kijelentést. Sok esetben ezek a háborúk ugyanis szoros kapcsolatot mutatnak a fenntartható fejlődésre törekvéssel, legalábbis az egyes szembenálló felek esetében. Még akkor is, ha itt most nem az elméleti, hanem nagyon is a gyakorlati fenntartható gazdasági, társadalmi, környezeti fejlődésről beszélünk. (chikansplanet.blog.hu)


  • Rezsicsökkentés KKV-knak, irány az önellátás

    Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű áramtermelő kiserőművek száma és összes beépített teljesítménye az utóbbi két évben Magyarországon. A legtöbb esetben megújuló energiaforrásból helyben megtermelt és általában helyben felhasznált energiáról van szó, amely a jelek szerint nemcsak a lakosság, hanem a gazdálkodó szervezetek számára is egyre vonzóbb alternatívát kínál energiafogyasztással kapcsolatos kiadásaik csökkentésére. Persze, csak ha okosan csinálják. (azaramara.blog.hu)


  • Finneké az első zöld sarkvidéki stratégiaFinneké az első zöld sarkvidéki stratégiaHabár sarkvidékünk megóvása egész bolygónk elemi érdeke, mégis kiemelendő a szerepe 8 olyan országnak, akik közvetlen fizikai kapcsolatban állnak az Északi-sarkkal. Az ő stratégiájuk kulcsfontosságú a terület védelme érdekében. Mind a 8 ország – az Északi-sarkvidéki Tanács tagjai – rendelkezik a sarkvidékkel kapcsolatban valamilyen gazdasági, környezeti stratégiával; a leginkább példaértékűt azonban a finnek tudhatják magukénak. (greenfo.hu)
  • Putyin: a világgazdaságnak fenntartható fejlődés kellPutyin: a világgazdaságnak fenntartható fejlődés kellA világgazdaságnak fenntartható fejlődés kell és nem csak biztosítás a válság komolyabb visszaeséseire, jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20 csúcstalálkozó második ülésén. (hungarian.ruvr.ru)
  • Lehet, hogy már késő?Lehet, hogy már késő?A jóléti társadalmak problémáját mi sem tudjuk elkerülni, a túlnépesedett Föld nem tudja ebben a formában eltartani az emberiséget. Fenntartható életmód a mindennapokban – címmel egy kiadvány is segítette az érdeklődőket annak a problémakörnek a megértésében, aminek elemei már a köztudatba is bejutottak, de összefüggéseiben talán még nem ismertek. (szon.hu)
  • Ilyen lesz egy város 2050-benIlyen lesz egy város 2050-benZsúfoltság, bűz, környezetszennyezés - modern városaink lassan élhetetlenné válnak. Az emberiség hatalmas ütemű növekedésével épített környezetünket is gyökeresen át kell alakítani. Hacsak nem akarjuk teljesen kizsigerelni a természetet és vele együtt önmagunkat is lassan elsorvasztani. A technika elméletben készen áll, lássuk tehát, hogyan néz ki a BBC szerint egy modern város 2050-ben. (hir24.hu)
NRGENS