Fenntartható fejlődés
Az Aspern Smart City átalakítja BécsetAz Aspern Smart City átalakítja Bécset

Az egyik legnagyobb európai városfejlesztési program átalakítja Bécset. Az Aspern Smart City-t, egy fenntartható élő laboratóriumot a következő 15 évben valósítják meg a Siemessel együttműködve. (Aiolus News)


 • Megjelent a zöld színű Coca-Cola

  Zöld címkéjű kólát dobott piacra Argentínában a Coca-Cola – írja a Daily Mail. Kolumbiában pedig a kólagyár jégből készült üvegben hozza forgalomba termékét. (hvg.hu)


 • Zöldülgető filmipar

  2006-ban a filmipar az USA-ban a legnagyobb környezetszennyezők között szerepelt, megelőzte pl. a repülőgép-, a félvezetőgyártást, a ruha-, illetve a szállodaipart is. Ma már egyre több produkció születik a fenntarthatósági paradigmák figyelembevételével. (greenfo.hu)


 • Taichung City Cultural Center: a kulcs az egyensúlyTaichung City Cultural Center: a kulcs az egyensúlyTervezői úgy jellemzik, hogy a város és a park, a múlt és a jövő, a globális és a lokális, a közösségi és az egyéni, az élénkség és a nyugalom, a kultúra és a természet elegye lesz a Taichung City Cultural Center, egy tajvani kulturális központ, amelynek fő pozitívuma a fenntarthatósága. (Aiolus News)
 • Közösen a szegénység leküzdéséért és a környezet védelméértKözösen a szegénység leküzdéséért és a környezet védelméértA szegénység és a környezetvédelmi kihívások kezelését célzó új uniós stratégia a források összevonására és a szakpolitikai koordináció javítására épít. (ec.europa.eu)
 • Szigetelő anyag algábólSzigetelő anyag algábólA “Modern Seaweed House” tökéletesen integrálja a helyi követelményeket a bioépítészet lehetőségeivel. Laesö dán szigeten építették meg kihasználva, hogy a tenger bőséges algamennyiséget rak ki minden nap a partra. (Aiolus News)
 • Hány embert bír még el Földünk? Hány embert bír még el Földünk?Egyre súlyosabb demográfiai problémákkal kell megküzdenie a Föld lakosságának. Számos érdekes, ugyanakkor elgondolkodtató adatot gyűjtöttünk össze a világnépesség alakulásáról. (ecolounge.hu)
NRGENS