Fosszilis energia
Menekülnek a nagybefektetők a fosszilis vállalatokbólMenekülnek a nagybefektetők a fosszilis vállalatokból

A nyugdíjalapok és a nemzeti szuverén vagyonalapok nemcsak az olajvállalatokban szerzett részévnyeiken, de még a Miamiban lévő ingatlanérdekeltségeiken is túladnak. Előbb-utóbb mindegyiknél értékcsökkenéssel kell számolni. (piacesprofit.hu)


  • Egyre jobban öntik az oroszok az olajat

    Oroszország 130,3 millió tonna kőolajat exportált az idei első hat hónapban a FÁK országokon kívüli piacokra. Ez 3,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Hétfőn közölt hivatalos adat szerint júniusban az orosz olajkivitel 20,39 millió tonna volt. (privatbankar.hu)


  • Meg vannak számlálva a Mátrai Erőmű napjai?

    A napokban az Európai Unió új környezetvédelmi előírásokat fogadott el, amely miatt várhatóan több szénerőmű, így köztük a Mátrai Erőmű is, vagy bezárásra, vagy az eddigieknél jóval nagyobb beruházásokra kényszerül. (tozsdeforum.hu)


  • Elkezdték építeni a Török ÁramlatotElkezdték építeni a Török ÁramlatotA Gazprom megkezdte a Török Áramlat földgázvezeték lefektetését a Fekete-tenger fenekén, az orosz partok közelében - közölte vasárnap az orosz gázipari óriásvállalat. (napi.hu)
  • Bajban a Mátrai Erőmű jövője?Bajban a Mátrai Erőmű jövője?Az Eurelectric (európai villamosenergia-társaságok együttműködési szervezete) múlt héten közzétett állásfoglalása alapján a szervezet tagvállalatai nem építenek új szénerőműveket 2020 után. Ez még inkább kérdésessé teszi a Mátrai Erőmű napokban bejelentett eladását, és az erőmű által tervezett új ligniterőmű megépítését is. (wwf.hu)
  • Eladó a Mátrai ErőműEladó a Mátrai ErőműNémet többségi tulajdonosai, az RWE és az EnBW eladja a Mátrai Erőművet - hangzott el az erőmben tartott sajtóbejárás elején. Zárt körben öt pályázóval tárgyaltak és kettővel már az árban is megegyeztek. (nepszava.hu)
  • Nálunk tárolhat gázt a GazpromNálunk tárolhat gázt a GazpromEgymilliárd köbméter orosz földgáz magyarországi bértárolásáról születhet megállapodás a napokban – értesült lapunk iparági forrásokból. Úgy tudjuk, ezért ezer köbméterenként 30-40 eurót kér majd évente a magyar fél. A betárolás feltehetően áprilisban el is kezdődik. (mno.hu)
NRGENS