Fosszilis energia
Helyreállították éjjel a gázvezetékeket az ausztriai robbanás utánHelyreállították éjjel a gázvezetékeket az ausztriai robbanás után

Helyreállították a szomszédos országokba irányuló fő tranzitvezetékeket a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon – közölte Harald Stindl, a hálózatot üzemeltető Gas Connect Austria vezetője az ORF osztrák rádióban szerdán. (hvg.hu)


  • Egyre jobban öntik az oroszok az olajatEgyre jobban öntik az oroszok az olajatOroszország 130,3 millió tonna kőolajat exportált az idei első hat hónapban a FÁK országokon kívüli piacokra. Ez 3,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Hétfőn közölt hivatalos adat szerint júniusban az orosz olajkivitel 20,39 millió tonna volt. (privatbankar.hu)
  • Meg vannak számlálva a Mátrai Erőmű napjai?Meg vannak számlálva a Mátrai Erőmű napjai?A napokban az Európai Unió új környezetvédelmi előírásokat fogadott el, amely miatt várhatóan több szénerőmű, így köztük a Mátrai Erőmű is, vagy bezárásra, vagy az eddigieknél jóval nagyobb beruházásokra kényszerül. (tozsdeforum.hu)
  • Elkezdték építeni a Török ÁramlatotElkezdték építeni a Török ÁramlatotA Gazprom megkezdte a Török Áramlat földgázvezeték lefektetését a Fekete-tenger fenekén, az orosz partok közelében - közölte vasárnap az orosz gázipari óriásvállalat. (napi.hu)
  • Bajban a Mátrai Erőmű jövője?Bajban a Mátrai Erőmű jövője?Az Eurelectric (európai villamosenergia-társaságok együttműködési szervezete) múlt héten közzétett állásfoglalása alapján a szervezet tagvállalatai nem építenek új szénerőműveket 2020 után. Ez még inkább kérdésessé teszi a Mátrai Erőmű napokban bejelentett eladását, és az erőmű által tervezett új ligniterőmű megépítését is. (wwf.hu)
NRGENS