Fosszilis energia
Meg vannak számlálva a Mátrai Erőmű napjai?Meg vannak számlálva a Mátrai Erőmű napjai?

A napokban az Európai Unió új környezetvédelmi előírásokat fogadott el, amely miatt várhatóan több szénerőmű, így köztük a Mátrai Erőmű is, vagy bezárásra, vagy az eddigieknél jóval nagyobb beruházásokra kényszerül. (tozsdeforum.hu)


 • Elkezdték építeni a Török Áramlatot

  A Gazprom megkezdte a Török Áramlat földgázvezeték lefektetését a Fekete-tenger fenekén, az orosz partok közelében - közölte vasárnap az orosz gázipari óriásvállalat. (napi.hu)


 • Bajban a Mátrai Erőmű jövője?

  Az Eurelectric (európai villamosenergia-társaságok együttműködési szervezete) múlt héten közzétett állásfoglalása alapján a szervezet tagvállalatai nem építenek új szénerőműveket 2020 után. Ez még inkább kérdésessé teszi a Mátrai Erőmű napokban bejelentett eladását, és az erőmű által tervezett új ligniterőmű megépítését is. (wwf.hu)


 • Eladó a Mátrai ErőműEladó a Mátrai ErőműNémet többségi tulajdonosai, az RWE és az EnBW eladja a Mátrai Erőművet - hangzott el az erőmben tartott sajtóbejárás elején. Zárt körben öt pályázóval tárgyaltak és kettővel már az árban is megegyeztek. (nepszava.hu)
 • Nálunk tárolhat gázt a GazpromNálunk tárolhat gázt a GazpromEgymilliárd köbméter orosz földgáz magyarországi bértárolásáról születhet megállapodás a napokban – értesült lapunk iparági forrásokból. Úgy tudjuk, ezért ezer köbméterenként 30-40 eurót kér majd évente a magyar fél. A betárolás feltehetően áprilisban el is kezdődik. (mno.hu)
 • Még sosem függött ennyire Európa az orosz gáztól Még sosem függött ennyire Európa az orosz gáztólEurópa azóta szeretné magát függetleníteni az orosz földgáztól, mióta 2009-ben a keleti szomszédja a legnagyobb hidegben csökkentette a szállított mennyiséget – egy évtizeddel később a régió jobban függ az orosz gáztól, mint valaha. (kitekinto.hu)
 • Nyersolaj-áremelésre készül Szaúd-ArábiaNyersolaj-áremelésre készül Szaúd-ArábiaHordónként 60 dollárra emelné a nyersolaj árát Szaúd-Arábia – értesült a Reuters OPEC forrásoktól. Szaúd-Arábia és öböl-menti szövetségesei szerint ez az összeg az, ami már csábítja a befektetőket, ugyanakkor még mindig túl alacsony a nagy rivális amerikai palaolaj-kitermelők számára. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
NRGENS