Fosszilis energia
Nem éri már meg a drága olajkitermelésNem éri már meg a drága olajkitermelés

Bár az olcsó olaj az alternatív energiaforrások versenyhátrányát hozza az energiapiacon, van egy szempont, aminek a környezetvédők is örülhetnek az alacsony olajár kapcsán: a nagy olajcégek visszafogják a leginkább környezetkárosító, kitermelési tevékenységüket. (index.hu)


  • Jegelhet több beruházást a Mol az olaj ára miatt

    Csak olyan hazai beruházásokat indít el a Mol, amelyek a jelenlegi és középtávra előre jelzett olaj- és gázárakon megtérülnek. Ha az alacsony olajár miatt nem éri meg a kitermelés, leállnak – írta a Világgazdaság. Csökkenhet a Mol magyarországi összkitermelése is idén, de legfeljebb csak 5 százalékkal. (hvg.hu)


  • Jön a német-orosz gázprojekt, szomszédaink kiborultak

    A szlovák és az ukrán miniszterelnökök élesen bírálták a szeptember elején véglegesített német-orosz gázmegállapodást. A csütörtöki találkozón Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő egyenesen anti-európainak minősítette az ügyletet. (investor.hu)


  • Mehet a gáz Ukrajnába?Mehet a gáz Ukrajnába?Az Ukrajnába irányuló gázszállítások mielőbbi felújításának lehetőségeit tekintette át pénteken Bécsben Alekszandr Novak orosz energiaipari miniszter és Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős biztosa. (tozsdeforum.hu)
  • Még olcsóbb lehet az olajMég olcsóbb lehet az olajA Goldman Sachs a Brent olaj idei átlagárára vonatkozó becslését az eddigi 58,2 dollárról 53,7 dollárra, a jövő évit 62 dollárról 49,5 dollárra változtatta. De közben az amerikai WTI könnyűolajfajta előrejelzett átlagárát is csökkentette, írja az MTI. (index.hu)
  • Leépítések az olaj- és gázszektorban, túl alacsony a kőolaj áraLeépítések az olaj- és gázszektorban, túl alacsony a kőolaj áraEgyre aggasztóbb az olajexportáló országok számára a tartósan alacsony olajár. A túlkínálat nagy, a tartalékokat pedig mesterségesen nem lehet csökkenteni – hívta fel a figyelmet az orosz miniszterelnök helyettes. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • Bezár a Vértesi Erőmű szenes részlegeBezár a Vértesi Erőmű szenes részlegeBefejezi működését 2015-ben a Vértesi Erőmű Zrt. (VÉRT) szenes részlege, a telephelyet bizonytalan időre konzerválják, több száz ember elbocsátása várható. (origo.hu)
NRGENS