Fosszilis energia
Palagázzal áraszthatja el az USA a világotPalagázzal áraszthatja el az USA a világot

Egy évtizede az Egyesült Államok még a világ legnagyobb gázimportőre volt, ám 2020-ra már a legnagyobb exportőr szeretne lenni. (kitekinto.hu)


  • Az európai gázellátás jövőjeAz európai gázellátás jövőjeAz Energetikai Szakkollégium 2015. március 12-én rendezte meg Schenek István emlékfélévének harmadik előadását. Miklós László, a Földgázszállító Zrt. tanácsadója és igazgatósági tagja, az európai gázellátás biztonságával és jövőjével kapcsolatban tartott előadást. (168ora.hu)
  • Irdatlan mennyiségű földgázt találtak a Nílus alattIrdatlan mennyiségű földgázt találtak a Nílus alattTizenötmilliárd köbméter földgázkészletet tárt fel az Eni olasz energiaipari cég a Nílus-deltában. Az energiahordozó kitermelése két hónapon belül elkezdődik. (ma.hu)
  • Nem járt jól, aki a szénre fogadottNem járt jól, aki a szénre fogadottAz amerikai energetika történetében most először állítottak elő több elektromos áramot földgázzal működő erőművekben, mint a szenes erőművekben, írja a Financial Times. (portfolio.hu)
  • Földrengéseket okozhat az energiakitermelésFöldrengéseket okozhat az energiakitermelésImmár hosszú ideje vizsgálják a kutatók, van-e összefüggés a földgáz és kőolaj kitermelése valamint emberiségnek oly sok szenvedést okozó földrengések között. Egy bizonyosnak látszik: a kőolaj felhozatala nem tehető közvetlenül felelőssé a földrengésekért. (tozsdeforum.hu)
NRGENS