Fosszilis energia
Olajfolt: szükségállapot Dél-KaliforniábanOlajfolt: szükségállapot Dél-Kaliforniában

Szükségállapotot hirdettek Dél-Kaliforniában, miután már legalább 15 kilométer hosszan húzódik az olajfolt a partok mellett. Kedden repedt meg egy szárazföldi olajvezeték, három órába telt, mire felfedezték, s elzárták a csapot. (nepszava.hu)


  • A Gazprom szerint nem élnek vissza erőfölényükkel A Gazprom szerint nem élnek vissza erőfölényükkel Az Európai Bizottság által az orosz cég ellen indított trösztellenes eljárásra reagálva közölte, szerintük nem megalapozottak a kifogások. (vs.hu)
  • Nagy változás jöhet az olajcégek világábanNagy változás jöhet az olajcégek világábanA Lukoil, a legnagyobb magánkézben lévő orosz olajcég vezetője hatalmas vállalategyesüléseket és felvásárlásokat vár a közeli jövőben az olajágazatban. (privatbankar.hu)
  • 5 éve robbant fel a Deepwater Horizon fúrótororny a Mexikói-öbölben5 éve robbant fel a Deepwater Horizon fúrótororny a Mexikói-öbölbenÖt évvel ezelőtt, 2010. április 21-én a Mexikói-öbölben a Deepwater Horizon fúrótornyon történt robbanás miatt meghalt 11 ember és az egyik legnagyobb olajkatasztrófa következett be, melynek a környezeti rombolóhatását a mai napig érezni. (greenprofit.hu)
  • Megdöbbentően jó hírt kaphatnak az autósokMegdöbbentően jó hírt kaphatnak az autósokElképzelhető, hogy az autósoknak soha többé nem kell a benzinár jelentős növekedésétől tartaniuk - derül ki abból az összefoglaló cikkből, amelyből kiderül, hogy Szaúd-Arábia a világ legnagyobb olajtermelője retteg az olaj iránti kereslet - s ezzel az árak - tartós csökkenésétől. (napi.hu)
NRGENS