Fosszilis energia
Szeptembertől tesztelik a magyar-szlovák interkonnektortSzeptembertől tesztelik a magyar-szlovák interkonnektort

Szlovákiában is prioritást kapott az ország nagynyomású gázhálózatának összekapcsolása a szomszédos országok gázrendszerével. (vg.hu)


  • 2019-re elkészülhet a horvát LNG-terminál2019-re elkészülhet a horvát LNG-terminálEurópai tervek szerint 2019-re készül el az adriai cseppfolyósgáz-terminál, amely 630 millió eurós beruházással, évi 6 milliárd köbméteres kapacitással épül meg, írta kedden internetes oldalán a Jutarnji List című horvát napilap. (index.hu)
  • Kegyetlenül elkezdett gázt spájzolni EurópaKegyetlenül elkezdett gázt spájzolni EurópaEgy újabb orosz gázcsapelzárást követően a tárolókban lévő földgáz nyújthat átmeneti segítséget, így a jelenlegi helyzetben nem csoda, hogy a komoly földgázkitettségben lévő országok "spájzolnak". Már most annyi földgáz van az európai tárolókban, mint amennyi tavaly csak szeptember végére gyűlt össze. (portfolio.hu)
  • Óriásit kaszálhatnak a külföldiek a leállított magyar erőművekenÓriásit kaszálhatnak a külföldiek a leállított magyar erőművekenAranyáron szállíthat villamos energiát két, korábban leállított kelet-magyarországi erőmű is - így viszont már érthető, hogy miért küzd megvásárlásukért egy ukrán és egy arab vevő. A felszámoló az előbbit hirdette ki győztesként, az árat már ki is fizették - de a jogi viták még nem zárultak le. (napi.hu)
  • Itt az új prognózis - brutálisan drágulhat a gázItt az új prognózis - brutálisan drágulhat a gázAmerikai kutatók az eddigi legfajsúlyosabb tanulmányban igyekeznek bizonyítani, hogy a palagáz-kitermelés miatt gyakoribbá válnak a földrengések. Ha az összefüggés bizonyossá válna, az biztosan megdrágítaná a kitermelést vagy esetleg véget is vethetne a palagáz-forradalomnak. (napi.hu)
NRGENS