Fosszilis energia
Mégis megépülhet a Keystone vezetékMégis megépülhet a Keystone vezeték

A környezetvédők nagy csatára készülnek, miután Donald Trump elnök visszavonta elődje döntését a Keystone olajvezeték kivitelezésének leállításáról. A lépés felhívja a figyelmet az amerikai palaforradalom eredményeire. (vg.hu)


  • Még több kőolajra és földgázra lehet szüksége az emberiségnek

    Az energiahordozók iránti globális kereslet mintegy 30 százalékkal nő 2015 és 2035 között, a bővülés évi átlagban 1,3 százalék lesz - áll a BP olaj- és gázipari cég Energy Outlook címet viselő éves jelentésében. (tozsdeforum.hu)


  • A forradalom semlegesíti az OPEC-kvótát

    Hatalmasat emelkedett a kőolaj világpiaci ára azóta, hogy november 30-án a kőolaj-kitermelő országok szervezete, az OPEC napi 1,2 millió hordós kitermeléscsökkentésről döntött. (vg.hu)


  • Olajcégekbe önti a pénzt az unió Olajcégekbe önti a pénzt az unió Az EBRD-vel ellentétben az EKB oda fektet, ahova akar. Szennyező iparágakba is. De ez sem derült volna ki, ha egy aktivista szervezet nem követel adatokat az uniós mennyiségi lazításról. Ugyanis a quantative easing program részeként vásárol az EKB céges kötvényeket az olajiparban. (piacesprofit.hu)
  • Gyorsan apadnak a hazai földgázkészletekGyorsan apadnak a hazai földgázkészletekAlaposan megcsappant az elmúlt hetekben az ország kereskedelmi gáztárolóiban lévő földgázkészlet – derül ki a Magyar Földgáztároló Zrt. adataiból. Így a hazai tárolók ma már alig 25 százalékig vannak feltöltve. (mno.hu)
  • Rekordmennyiségű orosz földgáz érkezik EurópábaRekordmennyiségű orosz földgáz érkezik EurópábaA Gazprom az idei első 11 és fél hónapban rekordmennyiségű, 170 milliárd köbméter földgázt exportált a Független Államok Közösségén (FÁK) kívüli országokba - közölte az orosz gázipari cég a hétvégén. (24.hu)
  • Sokat buktak az ukránok a gázonSokat buktak az ukránok a gázonLegalábbis ezt állítják az oroszok. Az ukrán Naftogaz csak az idei második fél év alatt mintegy 70 millió dollárral többet fizetett ki az európai beszállítóknak annál, mintha szükségleteit a Gazpromnál szerezte volna be - jelentette ki Aleszandr Novak energiaügyi miniszter. (privatbankar.hu)
NRGENS